Florin bucuria postarii a fost de partea mea,prilejuita de ideea topicului tau,o idee frumoasa si generoasa care indeamna la studiu aprofundat dar,cred eu,cu benefice rezultate.O sa fac tot posibilul ca undeva im viitor sa alcatuiesc un mic material pe aceasta tema.Pana atunci salut si eu prezenta si contributia lui NPriceputu,unul dintre membri forumului de la care,de-a lungul timpului,am avut multe de invatat,mai ales din perspectiva calitatii umane.Alin sper ca in viitor critica ta sa nu ma ierte :),mai ales ca intentionez(desi cred ca ma cam hazarez crezand ca voi avea timp)sa incep un topic la sectiunea ,,Iudaism" despre istoria fariseilor,saducheilor,zeoltilor(cu tot cu sicarii),esenienilor si a aripii lor radicale,comunitatea de la Qumran.Ma gandisem la o prezentare pe scurt dar cu elemente interesante care sa le aduca celor ce citesc o imagine vie a lumii in care au trait apostolii si Ioan Botezatorul dar si a celor cu care a intrat in dispute Mantuitorul,pentru a se vedea cadrul istoric al acelui moment.
Documentatia cercetatorilor pe acest subiect este uriasa dar,daca as avea timp,cred ca as putea realiza o mica si modesta sinteza din lucrarile pe care le am eu.Oricum ramine un plan de viitor,cu o probabilitate incerta din pacate.Vom trai si vom vedea cum vom hotari Dumnezeu,dupa cum spunea Apostolul Iacov in epistola sa ( 4:13-15).Numai bine tuturor,postarea lui Priceputu ma scuteste sa mai spun prostii pentru moment :)
|