Citat:
În prealabil postat de catalin2
Deci protestantii nici macar nu au episcopi si nu stiu ce e harul, nu au cum sa il si transmita. De aceea, cel mai probabil, nu s-a mantuit niciun protestant de la Luther incoace. Prezenta harului e aratata si prin minuni, cum scrie si in Biblie. Protestantii nu au minuni, nu au sfinti facatori de minuni, e doar o filozofie, care nu difera cu nimic de alte filozofii sau de ateism. Inca o dovada ca nu exista nimic la ei, la fel cum si indienii sau paganii cred in ceva, fara sa aiba si vreo dovada de la Dumnezeu ca e bine ce cred.
|
Imi poti spune ce e ala "harul"?
Sfantul Augustin, Sfantul Clement, si altii sfinti care au trait prin secolele 2-3 au crezut ca mantuirea se obtine DOAR prin credinta - am dat niste citate cu mai multe posturi mai in sus. Credinta ca mantuirea e DOAR prin credinta nu a inceput cu Luther, ci a inceput cu primii apostoli. Documenteaza-te inainte sa spui prostii.
Protestantii nu au minuni? Tu cand vorbesti ceva, nu te auzi? Nu iti trec cuvintele astea prin cap? Daca da, atunci ori ignorant, ori esti un mincinos. Am vazut foarte multe minuni din partea lui Dumnezeu in multe vietii ale unor oameni sect... adica, protestanti.
Si daca tu te-ai fi nascut in India, atunci oare nu erai indian, si oare nu sustineai sus si tare ca hinduismul e religia corecta? Vezi? Comunitatea in care traim ne influenteaza credinta, dar vine o vreme cand acest lucru nu te mai intereseaza si vrei sa afli adevarul tu singur. Sper ca o sa vina ziua aia in viata ta.
Tot ce ai spus despre protestanti este gresit. Si daca ai gresit in lucrul acesta mic, atunci e posibil sa gresesti si in lucruri mari, cum ar fi credinta intr-o religie, in loc de credinta intr-o Persoana.