Citat:
În prealabil postat de DanielS
Imi poti spune ce e ala "harul"?
|
Dobandirea Duhului Sfant, ca sa spun in termeni pe care ii intelegi, desi sensul nostru e mult mai bogat.
Citat:
În prealabil postat de DanielS
Sfantul Augustin, Sfantul Clement, si altii sfinti care au trait prin secolele 2-3 au crezut ca mantuirea se obtine DOAR prin credinta - am dat niste citate cu mai multe posturi mai in sus. Credinta ca mantuirea e DOAR prin credinta nu a inceput cu Luther, ci a inceput cu primii apostoli. Documenteaza-te inainte sa spui prostii.
Protestantii nu au minuni? Tu cand vorbesti ceva, nu te auzi? Nu iti trec cuvintele astea prin cap? Daca da, atunci ori ignorant, ori esti un mincinos. Am vazut foarte multe minuni din partea lui Dumnezeu in multe vietii ale unor oameni sect... adica, protestanti.
Si daca tu te-ai fi nascut in India, atunci oare nu erai indian, si oare nu sustineai sus si tare ca hinduismul e religia corecta? Vezi? Comunitatea in care traim ne influenteaza credinta, dar vine o vreme cand acest lucru nu te mai intereseaza si vrei sa afli adevarul tu singur. Sper ca o sa vina ziua aia in viata ta.
Tot ce ai spus despre protestanti este gresit. Si daca ai gresit in lucrul acesta mic, atunci e posibil sa gresesti si in lucruri mari, cum ar fi credinta intr-o religie, in loc de credinta intr-o Persoana.
|
De fapt, am citit din lucrarile lui Augustin. Am gasit editia completa a lucrarilor sale la biblioteca, in engleza, din seria aceasta(
http://en.wikipedia.org/wiki/Great_B..._Western_World).
In "Confesiuni", vorbeste despre viata sa. Printre altele spune cum la un moment dat s-a alaturat sectei gonstice a manicheistilor. I-a abandonat mai tarziu pentru ca a considerat ca doctrinele lor sunt false dpdv logic(are o reflectie logica destul de interesanta in care arata de ce raul nu poate fii o substanta, de exemplu), si a ales Biserica pentru ca si-a dat seama ca e singura Credinta Adevarata, deoarece doctrinele erau adevarate.
Deci retine, a ales sa faca parte din Biserica, ca institutie, nu ca un credincios freelancer care si-a dat seama ca "denominatiunea asta merge".
La ceilalti pe care ii dai ca exemplu nu am citit, dar banuiesc ca e la fel, citate scoase din context. Fii atent cand dai exemple fara sa te documentezi, ca unii din noi s-ar putea chiar sa fii luat contact cu ele.