View Single Post
Vechi 25.02.2014, 22:57:15
DanielS DanielS is offline
Banned

Data înregistrării: 04.02.2014
Locație: Arad
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Pai da, DanielS, fapte ale credintei. Logic. Insa acele fapte sunt, daca vrei, partea vizibila pentru comunitatea de credinciosi a credintei. Cum sa iti zic...faptele sunt hardware, credinta software.
Si ce fel de hardware a avut talharul de pe cruce?

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Insa sa ridici la rangul de autoritate suprema in credinta, deci infailibila, o Carte pe care prin mutilare ai prefacut-o intr-o carte cu mesaj trunchiat...e ceva problematic. Pentru mintuirea voastra, in primul rind.
Da-mi te rog niste exemple putin mai exacte, ca nu inteleg despre ce vorbesti.
Daca te referi la neintroducerea cartilor apocrife din Biblie, ca si un lucru rau, atunci da-mi voie sa te intreb: E ok sa adaugi "ceva" la Cuvantul lui Dumnezeu? Cred ca sunt vreo 3 locuri in Biblie unde ni se spune sa nu adaugam si sa nu scoatem nimic de la Cuvantul lui Dumnezeu. Voi ati adaugat carti apocrife, adica carti pe care voi STITI SIGUR ca nu sunt inspirate de Dumnezeu, dar le-ati adaugat pentru ca "sunt bune de citit". Spune-mi ce au scos protestantii din Biblie si nu ar fi trebuit?

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
DanielS, spuneai pe prima pagina a topicului ca nu vrei sa fii nesimtit, cred ca ai trecut cu mult si de starea asta. Daca dau raport te baneaza, nu o sa mai apuc sa raspund.
Adevarul doare, asta e problema de baza. Spune-mi cu ce am fost nesimtit? Cu faptul ca continui sa aduc versete din Biblie care contrazic Mai-Sfanta-Decat-Isus invatatura ortodoxa? Apostolul Pavel ne avertizeaza sa nu credem nicio Evanghelie diferita fata de cea predicata de el si ceilalti dintre primii apostoli. Si Pavel spunea ca mantuirea este prin credinta, fara fapte pentru ca sa nu se laude nimeni. Exact asa a spus. Si stii care e raspunsul ortodocsilor de aici pentru astfel de versete? Stii care e? Ignorarea lor completa. Cum se imbina fara contradictii acest verset de mai sus cu ceea ce se spune in Iacov 2? Am explicat mai sus, si sunt destul de sigur ca nu gresesc, dar daca credeti ca am gresit va rog din inima sa ma corectati, aducand, bineinteles, versete din Biblie ca dovada. "Credinta fara fapte e moarta" Corect. Nu am zis ca nu-i asa. Dar am dat un raspuns suficient de lung undeva mai sus, si nimeni nu mi-a dovedit biblic ca gresesc. Eu vreau sa cred tot ce scrie Biblia, voi vreti sa credeti toate invataturile ortodoxe ale voastre. Daca voi lua ban, asta e viata, mi-am facut partea, am incercat sa va ajut (nu am incercat sa va aduc in protestantism, ci am incercat sa va aduc la Hristos, pentru ca sa vedeti ca mantuirea nu poate fi cumparata prin fapte, asa cum cred unii de pe aici, ci este posibila doar prin credinta in Isus, Cel care si-a dat viata in locul vostru).

Citat:
Tu repeti doar aberatiile lui Luther, nu dai niciun citat, folosesti doar partile din Biblie care ii sustin afirmatiile lui Luther. Oricine poate dovedi orice prostie cu citate din Biblie, unii au aratat chiar ca scrie de extraterestrii.
Nu repet ceea ce a zis Luther, ci repet ceea ce a zis Pavel, Ioan, Petru, etc, si in primul rand Isus. Nu sunt lutheran.
Ai zis cumva ca nu dau niciun citat din Biblie? Serios? Mi-ai citit vreun post pana acuma?
As fi foarte curios sa aud acea interpretare a Bibliei care spune ca sunt extraterestrii. :))

Citat:
Ei il urmeaza pe Hristos, voi pe un om, Luther. Despre care chiar site-urile neoprotestante spun ca era vai de capul lui, avea dese stari de deprimare, alternate cu stari de surescitare (astazi este o boala psihica), era obez si foarte intolerant (au izbucnit razboaie din cauza lui).
Si tu ne spui noua de invatatura acestui om, care ar fi cea adevarata, iar toti crestinii si sfintii de pana atunci s-au inselat. Iti dai seama ca noi nu putem decat sa ne amuzam.
Alea nu-s siteuri neoprotestante. Da-mi link.
Nu il urmam pe Luther, il urmam pe Hristos, cel care a zis ca El este calea, adevarul si viata, si nimeni nu vine la tatal decat prin El. De ce a murit Isus pe cruce, daca noi ne putem obtine mantuirea prin fapte?

Nu va spun de invatatura niciuni om. Tu te auzi ce prostii vorbesti? Acum cateva posturi am dat citate de-ale Sfantului Augustin si Sfantul Clement si altii care spuneau ca mantuirea este DOAR prin credinta. Asta era crestinismul din primele secole, si tot asta e crestinismul astazi.
Reply With Quote