Doamne ajută.
Măi dragii mei frați, Mihail și Dalian !
Mihaile, tot nu te-ai smerit ! Dar mulțumesc pentru sfat. Pentru mine au prioritate lucrările în limba romînă. Tot nu o să le citesc toate, nici pînă adorm în Domnul.
Văd, că vă chinuie mîndria îngrozitor ! Uite eu spun: da ! cad în mîndrie de multe ori ! Rugați-vă și pentru mine !
Spuneți și voi asta ?
Vreau să văd !
Vă chinuie atît de mult viața mea ? Că eu am un stil profesoral, că fac pe profesorul. Nu am nimic de ascuns ! Chiar nimic.
Așa sunt învățat de Hristos !
Să nu am nimic de ascuns !
Pentru liniștea și pacea inimii voastre, chiar sunt profesor. Sunt profesor de religie. Oficial. Am terminat, și sunt licențiat, cu mila Domnului, în Teologie Didactică. Cu licența: "Învățătura despre diavol la părinții alexandrini, capadocieni și antiohieni". Doar că nu profesez. Și acum fac studiile de echivalare, se numesc așa, pentru că îmi este recunoscută Teologia Didactică, și sunt înscris direct în ultimul an de Teologie Pastorală, ce va fi finalizată cu licență, cu titlul menționat, la care ar trebui să lucrez acum, dar nu pot să vă las fără răspuns, că sunteți ca niște copilași. Pentru că vreau să fiu preot, cu mila Domnului. Sau poate monah, deși eu nu sunt vrednic nici să calc un fir de iarbă... dar mai să fiu preot sau monah. Am terminat și seminarul de teologie ortodoxă, ultima promoție de 5 ani, acum se face 4 ani seminarul.
Se poate verifica tot ce spun. Cereți mai multe detalii și vă dau cu drag.
Altceva ? Ce vă mai frămîntă, dragii mei ? Vă spun tot, n-am nimic de ascuns !
Am suferit și de patima malahiei, mai mulți ani, cînd eram mai mic, ce mai vreți să vă spun ?
Întrebați-mă orice, că vă răspund cu drag, dar vreau să simt iubire în cuvintele voastre, altfel nu pe mine, eu nu mă smintesc ușor, dar în alte dialoguri, în viața de zi cu zi, vă veți chinui prima dată voi pe voi înșivă, apoi pe ceilalți în cele mai scîrboase moduri cu putință.
Asta face mîndria voastră cu voi ! Aruncați-o ! E de la dracu !
Dar trebuie să recunoașteți că o aveți, ca să vă puteți scăpa de ea.
Bucurii.
Last edited by Daniel_Ortodox; 26.02.2014 at 00:59:46.
|