View Single Post
Vechi 26.02.2014, 14:25:46
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
O curiozitate de copil prost, pentru Daniel_Ortodox (și apoi promit că te voi lăsa în pace):

În ce fel înțelegi să-ți ceri iertare, sau să fii iertat, când ignori o rugăminte fooarte simplă, ușor de îndeplinit a unei "surori întru Hristos"?? Rugămintea era să îmi respecți numele, fie el și nume de internet, și să nu mă mai iei cu diminutive din astea... nu mi se potrivesc...

Ia să văd, poți ține cont de această rugăminte atât de ușor de îndeplinit? Sau ești adeptul dragostei și al binelui "oferite cu forța"?
Doamne ajută.

Sigur draga mea, îți voi îndeplini rugămintea, cu drag, o să te numesc Annyta și nu Anita, dacă îți dorești atît de mult, nu mă deranjează. Numele nu ajută sau nu împiedică la mîntuire. Cîtă vreme nu ne legăm inimile de un nume. Hristos are Numele Cel Mare !

Deci cu tot dragul, pentru că te iubesc în Domnul fără fățărnicie, îți voi spune cum îți dorești, adică Annyta, că alt nume al tău nu cunosc, iertare. Dar orice nume îmi vei cere, așa îți voi spune.

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
"Singurele lucruri reale, singurele lucruri pe care le ducem cu noi până la urmă sunt propriile noastre sentimente, dragostele noastre, patemile noastre, urile și adversitățile noastre. Mă-ntreb: noi, la capătul vieții noastre, ce-am lăsa în afară? Bănuiesc că putem lăsa niște sentimente. Mai puțin de ură, întrucâtva de patemi dar... de dragoste mai ales." (Nichita Stănescu)
Am și eu o rugăminte, Annyta surioară.

Cel puțin aici, nu mai scrie din Nichita Stănescu sau alții ai lumii ce se lipsește de Dumnezeu. Elucubrațiile și minciunile minții lui condusă de draci, le avem cu toții la un moment dat în viață, să ne ferească Dumnezeu de "singurele lucruri reale", ale unor oameni cu mințile bolnave ca ale lui. A fost un bețivan și un curvar, vai lui, dar nu vreau să-l judec, a avut luptele lui de dus, și poate pe patul de moarte, s-a mîntuit, ca tîlharul pocăit de pe cruce. Sunt convins de asta.

Dar ce a lăsat în urmă, sunt o dîră de puroi și duhoare, care strigă în urma lui, prin smintelile ce le sădește în inimile celor ce îl citesc. Dumnezeu să aibe milă de el. Deci te rog, să-mi îndeplinești și tu această micuță rugăminte.

Mulțumesc, Annyta, cu această ocazie, pentru postul -Falsul idealism-, mi-am amintit de el cu drag, mi-am regăsit un gînd mai vechi, poate ispită, că acei falși idealiști, i-am regăsit a fi americanii. Cum zice și părintele Nicolae, plini, ghiftuiți, aroganți. Să vină la noi să vadă simplitate și smerenie, cum trăim cu salarii de profesori de 800 de lei pe lună, cînd ei au mii de dolari.

Dar uite așa ne vom mîntui noi și ei mai greu.

Te-am iertat, surioară Annyta, și te rog, cu orice ți-am greșit, iartă-mă și tu și nu căuta să ai afinități și antipatii, dacă vrei să fii creștină.
Ci iubește necondiționat și nepărtinitor. Mereu. Sau cît mai mereu.
Dumnezeu să ne ajute.

Mulțumesc și fratelui Neagu pentru cuvîntul minunat, din inima ce tînjește după Dumnezeu.
Adevărat, Sfîntul și Marele Post începe peste 5 zile, cu tot cu azi. Cum intrăm în el ? Dar mai important, cum vom ieși din el ? Slavă Domnului pentru toate.

Iar pe fratele Pelerin spre răsărit, îl îmbrățișez cu sărutare sfîntă ! (conform Romani 16, 16; I Corinteni 16, 20; II Corinteni 13, 12 și I Tesaloniceni 5, 26) Și îl sprijin cu orice pot și îl rog să stăruiască în lupta cea bună, să găsească Adevărul Cel Unul, și să vină Acasă, în Creștinismul Cel Unul, Ortodox.
Și pe voi pe toți.

Iertați-mă și bucurii să vă dea Maica Domnului.

Last edited by Daniel_Ortodox; 26.02.2014 at 14:50:41.
Reply With Quote