View Single Post
Vechi 05.01.2008, 14:30:59
speranta's Avatar
speranta speranta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2007
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

acest mesaj l-am primit de la un crestin...vil arat si voua cu mult drag.

Spunea Sf. Siluan Athonitul:'Intr-o zi ,dupa rugaciune, sedeam si ma gandeam:'Nu vreau sa mor' Si zic:' Doamne Tu vezi inima mea, vezi ca nu doresc sa mor. Cand cineva nu si-a vazut multa vreme rudele,merge cu bucurie la ele.Dar pe Tine Doamne sufletul meu te cunoaste si, cu toate acestea nu vreau sa mor.'Si am primit acest raspuns in inima mea:'Asta pentru ca nu ma iubesti destul'....Si intradevar ,iubesc prea putin pe Domnul.
Spunea Sf. Nicolaie Velimirovici:'Noi venim in lumea asta nu ca sa traim in ea, ci ca sa scapam de ea.Dupa cum oamenii merg la razboi nu ca sa petreaca in razboi,ci ca sa scape de razboi! Asa si noi pentru un bine mai mare decat viata,venim in aceasta viata...Si precum soldatii numara zilele serviciului lor si cu bucurie se gandesc la intoarcerea acasa,tot asa si crestinii neincetatsa cugete la sfarsitul acestei vieti si la intoarcerea acasa'
In acest context cred ca exista mai multe motive pentru care omul vrea sa traiasca multi ani:se teme de moarte din pricina putinei credinte ; se teme sa moara nepocait, stiind ca dincolo ii va fi mai rau; ori s-a indragostit prea mult de lumea asta ,ajungand sa o dispretuiasca pe cealalta.

Reply With Quote