Doamne ajută.
Citat:
În prealabil postat de Mandea77
Sa nu uitam ca hotul de pe cruce care a fost alaturi de Iisus a fost primul care a intrat in Rai. Eu nu am nimic cu Petre Tutea si nici cu sectantii, catolicii budistii sau cei de alta credinta decat a mea ... doar Dumnezeu va hotara daca acestia se vor mantui sau nu.
|
Greșit, dragul meu frățior.
Dumnezeu a hotărît deja.
Vrea ca toată omenirea să se mîntuiască.
Și ne-a arătat în Biblie cum anume trebuie să ne mîntuim. Amintesc doar două versete.
"De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu." - Ioan 3, 5
"Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi." - Ioan 6, 53.
Tot ce trebuie să știm e acolo, în Biblie. Slavă Domnului pentru asta.
Doar că mulți oamenii nu vor să urmeze ce e scris în Biblie. Mă refer la eretici, musulmani, hinduși, budiști, atei, etc.
Cu alte cuvinte, nu vor să se mîntuiască.
Și nu se vor mîntui !
Nu eu spun asta. Dumnezeu a spus asta !
Nu se vor mîntui.
O spun cu durere, pentru că îi iubesc.
Vor fi mai mulți care nu se vor mîntui decît cei ce se vor mîntui. De aceea ne spune "turmă mică" și spune că puțini vor afla calea strîmtă și îngustă care duce la viață.
Dumnezeu nu ne bagă cu forța în Rai sau în iad. Noi alegem. De aici din viața asta.
Știi ce e iadul? Foarte pe scurt:
Conștiința care ne va chinui veșnic (nu Dumnezeu și nu demonii), cum că am fi putut și nu am vrut să fim creștini. Ortodocși. Nu eretici. Se vor chinui și demonii prin lipsa voită a lui Dumnezeu din iad. Că acum, și pe demoni îi ține mila, iubirea și atotputernicia lui Dumnezeu. Cum i-a ținut și înainte de a deveni demoni. Dar atunci, după Judecata de Apoi, Dumnezeu voit nu va fi în acel loc, în iad, ca să vedem ce este mila și iubirea Lui. Ca să vedem ce înseamnă că am ales încă din această viață (și demonii prin cădere) să ne lipsim de Dumnezeu, prin neascultare, și neurmarea Lui. Ne va da, ce ne dorim. Ce am ales, în libertatea noastră, cum nu ne-a forțat niciodată spre nimic.
Pînă la Hristos, iadul se lua prin nerespectarea legile morale și raționale ale iubirii și păcii firești dintre oameni și după Hristos, e Noul Testament. Atunci și în iad era totuși Dumnezeu. Și încă este și acum Dumnezeu în iad, și ușurează pedepsele, sau mai scoate pe cîte un om din iad, pentru rugăciunile Bisericii Sale, dar după Judecata de Apoi, Dumnezeu voit se va lipsi din iad, ca să ne dea ce ne-am dorit, și să ne arate ce înseamnă ce ne-am dorit, să fim lipsiți de Dumnezeu. Și se va lipsi de acolo. Vai vai !
Acel loc, iadul, Dumnezeu l-a gătit dintru început pentru demoni (l-a gătit după căderea îngerilor) ca să le dea ce au ales și ce și-au dorit. Dar tot acolo vor ajunge și oamenii care, la fel, resping cu putere pe Hristos Dumnezeu, și aleg să se golească de tot și toate (budiștii), aleg să ridice "război sfînt" contra "infidelilor", anume creștinii (musulmanii), aleg să aibe 33 de milioane de zei (hindușii), aleg să schimbe Adevărul dat spre mîntuire (ereticii) sau aleg să nu creadă (ateii).
Deci e treaba lor ce aleg. E alegerea lor.
Noi numai să nu fim în indiferență și să-i iubim și să ne jertfim pentru ei, pentru toți, cît putem de mult.
Atît, mai departe Dumnezeu Hristos și sfinții îi vor judeca. Conform Bibliei. Pe toți.
Doamne miluiește.