Doamne ajută.
Mulțumesc, Mirela, să-mi ajute Dumnezeu să te pot pune și eu pe pomelnic la Biserică aici.
Sunt în duh cu fratele "pelerin spre Răsărit", adică și eu, cu mila Domnului, pentru că am binecuvîntare de la duhovnic, îmi doresc să nu mai particip la forum în perioada Sfîntului Post Mare al Domnului Hristos Iisus. Și nici să mai folosesc internetul în acest timp.
Dar nu pentru că vreau să am vreo răsplată sau mîngîiere înaltă, duhovnicească, sau de alt fel, că știu că nu merit și nu pot să ajung acolo (mă bucur doar că ele există și pot ajunge alții la ele), ci pentru că lucrez la licență.
Vă învit cu această ocazie pe toți care puteți merge la Sfînta Mănăstire Oașa, unde este monah un american, singurul monah american din Romînia, părintele Sava (fost Stephen), și fratele Serafim, austriac, singurul frate austriac din Romînia, ce va fi tuns, cu mila Domnului, cînd va voi Domnul prin slujitorii Săi.
La Sfînta Mănăstire Oașa, primele 3 zile din postul mare se ține post negru, apoi se mănîncă foarte strict, se fac aproximativ 200 de metanii în timpul Canonului Mare, și multe metanii în general la toate slujbele, slujbe care adunate, înafara Postului Mare țin în total 8 ore, și în Postul Mare mai mult, întreaga mănăstire avînd rînduială și organizare ca la Sfîntul Munte Athos.
Iertare.
Bucurii.
P.S.: Surioară Annyta, întrebai dacă sunt obsedat de tine. Mi-am amintit de un cuvînt al patericului: "diavolii sunt obsedați de tine și de mine, și de noi toți, întreaga omenire, ne-ar strivi în mînia și mîndria lor întro clipă, dac-ar putea, și dacă n-ar fi Dumnezeu în mare mila Lui.", nu mai știu care părinte, care Avvă, iertare. Dar ajunge cuvîntul să vezi cine sunt obsedații.
Last edited by Daniel_Ortodox; 01.03.2014 at 17:34:47.
|