Citat:
În prealabil postat de Illuminatu
E fratele tau? M-ai apostrofat mai-nainte ca am folosit termenul de "Biserica" pentru romano-catolici. Dar daca el e fratele tau, atunci tu-i recunosti secta ca fiind Biserica.
|
Doamne ajută.
Greșești, dragul meu "Illuminatu". Sigur că e fratele meu. Și al tău frate e ! Uite, îți dovedesc:
Fi atent !
1. Cum adică, fiul rătăcitor a încetat să-i mai fie fiu tatălui care îl aștepta? Numai pentru că a mers și a cheltuit partea lui de avere la desfrînate? Vezi?
2. Cum adică, atunci de ce lasă Hristos oile turmei și pleacă în căutarea celei pierdute? Nu o mai consideră oaie, dacă e pierdută? Vezi?
3. Din Adam nu suntem oare toți frați și surori ? Indirect, dar suntem.
4. În alți oameni nu e oare chipul lui Hristos? Chiar dacă a acoperit de noroiul necredinței și ereziei, dar e chipul lui Hristos acolo ! E Hristos acolo ! Curge același sînge, au suflet și sunt bolnavi și au nevoie de ajutor.
Deci ține minte, dragul meu, toți, repet toți ereticii, ateii, păgînii, orice om de orice fel, este, repet, este frate și soră cu noi, în Hristos Iisus Domnul, Mîntuitorul ! Hristos a murit pentru întreaga omenire.
Diferența între noi și ei, este că ei sunt oi rătăcite, și Hristos, prin vasele Sale, noi, creștinii, și a noastră mărturisire, credință, viață, fapte, cuvinte, merge în căutarea lor ! Crede ! Că Adevărul este ce îți spun.
Fi atent !
OBLIGATORIU, aici, întotdeauna trebuie să le amintim, cu iubire, deci repet, cu iubire, că se află în înșelare, în rătăcire, în erezie, și suntem lîngă ei ca să îi ajutăm, să-i slujim să poată veni sau reveni acasă. Și ca să îndeplinești ambele variante odată, în același timp, anume să-i și spui că e în înșelare, rătăcire sau erezie, și să îl și iubești în același timp, și să-i arăți că îl iubești, ca să nu se smintească de cuvintele "înșelat", sunt mai multe metode, variante, dar eu aleg să-i spun: scumpul meu frate rătăcit, înșelat, suferind și așa.
(!!!)
OBLIGATORIU, noi trebuie -nu- să ne considerăm superiori pentru că avem Adevărul, ci să ne smerim cît mai mult cu putință, în faptă, gînd, cuvînt, mereu (cu atît mai mult, Adevărul, înseamnă o mai mare responsabilitate, dar și răsplătire) să nu-i luăm peste picior, chiar orice greșeli ar spune ei, din contră mai mult trebuie să le slujim, să le purtăm slăbiciunile, cum învață Scriptura, să ne jertfim plini de iubire, învățînd Cuvîntul Adevărului Unul ! Să le fim alături așa cum putem, și cu ce putem, ca niște frați îmbolnăviți de dracii ce îi țin în minciuni și întuneric.
(!!!)
OBLIGATORIU, dacă nu știm ce să le răspundem, sau dacă nu avem dispoziție, avem o durere de cap, sau așa, să nu intrăm în vorbă cu ei, iar dacă ei vor să intre în vorbă cu noi, să ne scuzăm politicos și să spunem că refuzăm de data asta să vorbim despre acel subiect. Ei sunt vicleni, vor aminti din nou de același subiect, dar și noi le vom aminti din nou, că nu putem de data asta să vorbim cu ei despre ce își doresc, cerîndu-ne iertare. Și dacă știm ce răspuns să le dăm, înainte să începem, să spunem în gîndul nostru măcar "Doamne miluiește" sau "Doamne, ajută-mă ca Tu să fi slăvit în Adevărul Tău Cel Unul, Mîntuitor" sau altă rugăciune. Asta ca să nu îi vorbim cu ură, cu mînie, ca să putem să-l iubim, să nu ne mîndrim cu ce spunem, și atunci, după rugăciune, va veni harul.
Nu trebuie să ne îngrijim de ce vom spune, ne va da harul ce va veni prin rugăciune, ne va da ce să spunem, noi doar să ne rugăm cît de sincer și curat putem noi. Și Dumnezeu ne va asculta, că vede inimile și rărunchii. Iar pe ei îi smeri, îi va rușina. Și dracul hristosului mincinos va fi înfrînt cel puțin o secundă, depinde de învărtoșarea inimii omului aceluia, căci ei sunt învățați să lupte împotriva Mielului, împotriva Adevărului Celui Unu, și sunt promotorii ereziei ecumeniste. Și chiar dacă se vor ruga și ei hristosului lor mincinos, nu va fi ca rugăciunea noastră, la Hristos Cel Adevărat Unul, noi numai să ne rugăm.
(!!!)
Și așa luptăm și cu puterile întunericului.
(!!!)
Te-am "apostrofat", ca să te îndrepți, ca să te învăț Adevărul și ca să-L mărturisesc, pe Adevăr. Ca și acum, cu mila Domnului.
Să nu-mi fie spre laudă, ci spre smerenie. Și slava Domnului se cuvine, acum și pururea și în vecii vecilor ! Amin.
Ți-aș spune mai multe, dar iar am scris mult și iar te smintesc în neputința ta.
~ Na ai înțeles acum ?
~ Na acum trebuie să aduci slavă și mulțumire lui Dumnezeu, altfel îți va fi luat înapoi tot ce ai primit de la Dumnezeu, prin mine, ticăloasa beșică de puroi și te va smeri Domnul, dacă nu te smerești tu. Nu zîmbi, că-i o putere a întunericului lîngă tine dacă zîmbești, tu numai roagă-te, adu slavă și mulțumire Domnului Dumnezeu și caută mai întîi Împărăția lui Dumnezeu, și dreptatea Lui și toate celelalte ți se vor adăuga ție. (Matei 6, 33)
Iartă-mă și pomenește-mă.
Bucurii.