View Single Post
Vechi 01.03.2014, 19:20:00
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Eu cand vad cum scrii/gandesti imi vine sa te bat(vb vine caci nu sunt adepta violentei :)
La intrebarea ta care deschide topicul acesta,am si gasit un raspuns:
I:Suntem indreptati in unele cazuri sa ne maltratam aproapele?
R:Numai in cazurile in care ni se permite,in cazurile in care o persoana consimte de deplin acord sa fie pedepsita si maltratata.
Adica exact ce face Fallen in citatul dat de tine. Ea consimte sa fie maltratata (se maltrateaza chiar ea pe ea, aratand prin asta ca este de principiu de acord; de fiecare data cand ea se maltrateaza singura, ea pe ea, transmite mesajul ca i se pare ca exista unele cazuri cand este indreptatit ca cineva sa maltrateze un om - pt ca exact asta face cu ea isasi) si apoi se mira de ce i se intimpla sa fie maltratata de altii... Este ceea ce zicea Alin cu ispititul hotului. Daca pina si pe blanda Yasmina a reusit sa o faca sa gandeasca asa, apoi cat de mult ispiteste pe unul agresiv...

Ea inca nu a constientizat ca si ea este un om creat de Dumnezeu, la fel ca si ceilalti si ca nu e ok sa maltratezi nici un om - nici pe altul, nici pe tine.

Sa o ajute Dumnezeu sa constientizeze valoarea ei in ochii lui Dumnezeu, faptul ca si pe ea o iubeste El la fel ca si pe ceilalti, sa o ajute Dumnezeu sa constientizeze dragstea Lui pt ea!

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Este destul de simplu cand suntem maltratati,rupem relatia cu agresorul ne cautam alt job,alti prieteni,alt logodnic...
Dar cand "agresorul" sintem noi insine (cum face Fallen in citatul pe care l-ai dat tu mai sus), de cine trebuie sa se rupa?