Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Eu cand vad cum scrii/gandesti imi vine sa te bat(vb vine caci nu sunt adepta violentei :)
La intrebarea ta care deschide topicul acesta,am si gasit un raspuns:
I:Suntem indreptati in unele cazuri sa ne maltratam aproapele?
R:Numai in cazurile in care ni se permite,in cazurile in care o persoana consimte de deplin acord sa fie pedepsita si maltratata.
|
Adica exact ce face Fallen in citatul dat de tine. Ea consimte sa fie maltratata (se maltrateaza chiar ea pe ea, aratand prin asta ca este de principiu de acord; de fiecare data cand ea se maltrateaza singura, ea pe ea, transmite mesajul ca i se pare ca exista unele cazuri cand este indreptatit ca cineva sa maltrateze un om - pt ca exact asta face cu ea isasi) si apoi se mira de ce i se intimpla sa fie maltratata de altii... Este ceea ce zicea Alin cu ispititul hotului. Daca pina si pe blanda Yasmina a reusit sa o faca sa gandeasca asa, apoi cat de mult ispiteste pe unul agresiv...
Ea inca nu a constientizat ca si ea este un om creat de Dumnezeu, la fel ca si ceilalti si ca nu e ok sa maltratezi nici un om - nici pe altul, nici pe tine.
Sa o ajute Dumnezeu sa constientizeze valoarea ei in ochii lui Dumnezeu, faptul ca si pe ea o iubeste El la fel ca si pe ceilalti, sa o ajute Dumnezeu sa constientizeze dragstea Lui pt ea!
Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Este destul de simplu cand suntem maltratati,rupem relatia cu agresorul ne cautam alt job,alti prieteni,alt logodnic...
|
Dar cand "agresorul" sintem noi insine (cum face Fallen in citatul pe care l-ai dat tu mai sus), de cine trebuie sa se rupa?