Doamne ajută.
Citat:
În prealabil postat de DanielS
Am inteles destul despre invatatura ortodoxa, numai ca vad multe lucruri contrare Bibliei, ceea ce ma face sa cred ca nu e biblica.
|
Nu destul ! Ai înțeles nimic, din învățătura creștină (doar ortodocșii mai sunt creștini).
Înțelegere nu înseamnă doar citire, ci supunere.
Din secolul I pînă azi, a fost aceași învățătură ! Corectă ! A Ortodoxiei ! Dreaptă. Fără erezie.
Vino acasă.
Citat:
Nu te supara, dar habar nu ai despre ce vorbesti. Harul reprezinta darul nemeritat pe care l-au primit oamenii de la Dumnezeu. Plata pacatului este moartea, si toti oamenii au pacatuit, ceea ce inseamna ca toti meritam sa mergem in iad. Dar Dumnezeu la trimis pe Isus in lumea noastra ca sa moara pe ruce pentru noi, si prin moartea Lui de pe cruce noi sa avem SANSA sa fim mantuiti. Harul este faptul ca avem SANSA sa fim mantuiti. Satana care a pacatuit ca si noi, dar lui nu i s-a oferit sansa de a fi mantuit ca si nou. Harul este un dar de la Dumnezeu, nu o aura sau mai stiu eu ce alta chestie inventata de cineva care nu a priceput nimic din Biblie.
|
Am habar. Crede-mă.
Ce ai vorbit tu sunt erezii. Vino acasă.
Acesta este Adevărul (!!!) :
Harul este darul concret al prezenei i lucrării reale i personale a lui Dumnezeu în creaia Sa. Prin har, Dumnezeu iartă păcatele i îl schimbă pe omul (făcut după chiupul Său) ca acesta să devină din ce în ce mai mult după asemănarea lui Dumnezeu. Harul nu este doar un dar nemeritat făcut de Dumnezeu omului, ci i aspectul concret al atitudinii iubitoare a lui Dumnezeu faă de om. Harul este energia divină necreată prin care Dumnezeu se împărtăete omului prin Sfintele Taine i toate binecuvântările Lui. Cretinii consideră că sunt mântuii prin har, care este un dar al lui Dumnezeu i nu o recompensă pentru fapte bune; totui, faptele bune însele sunt o împreună-lucrare cu harul lui Dumnezeu, iar harul schimbă pe om în mod real, cu efecte vizibile în viaa omului.
Harul nu este o energie impersonală. Biserica Ortodoxă crede că harul este dat omului prin persoanele Sfintei Treimi i că orice aciune sau lucrare a lui Dumnezeu către om vine de la Tatăl, prin Fiul, în Duhul Sfânt, după o formulare a Sfântului Chiril al Alexandriei.
Biserica învaă că harul lui Dumnezeu îi cheamă pe toi, dar nu silete pe nimeni, ci trebuie ca omul să răspundă din proprie voină chemării dumnezeieti: Iată, stau la ușă și bat; de va auzi cineva glasul Meu și va deschide ușa, voi intra la el și voi cina cu el și el cu Mine." Apocalipsa 3,20). Omul nu poate ajunge la unirea desăvârită cu Dumnezeu (theosis) fără harul i ajutorul lui Dumnezeu, însă are un rol important de jucat în conlucrarea sa cu Dumnezeu. Cu toate că lucrarea lui Dumnezeu este incomparabil mai mare decât cea a omului, Harul dumnezeiesc i voina umană liberă trebuie să conlucreze.
Sfintele Taine sunt considerate ca "vehicule ale harului", dar nu într-un chip mecanic sau legalist, ci pentru că Dumnezeu este prezent i activ în Biserica Sa.
Biserica pune în evidenă rolul Duhului Sfânt în viaa cretinilor. Ea a păstrat disciplina ascetică a postului i milosteniei, dar aceasta nu este îneleasă doar ca o formă de pocăină pentru păcatele trecute sau ca mijloc de dobândire a harului. În Biserica Ortodoxă, asceza este o formă de "antrenament" spiritual menit să ajute omul să se elibereze treptat de păcat, să se curăească de "omul vechi" pentru a permite harului dumnezeiesc să lucreze cât mai liber în el. De aceea, doctrina purgatoriului i ideea de "recompensare a meritelor" dobândite prin asceză nu îi are sensul i rostul în Biserica Ortodoxă.
Acoperiul casei se sprijină pe temelii i pe restul construciei. Fundaiile sunt ele însele săpate pentru a susine acoperiul. Acest lucru este în acelai timp util i necesar, căci acoperiul nu se poate susine fără temelie, iar temeliile nu slujesc la nimic fără acoperi. Tot astfel, harul lui Dumnezeu se păstrează prin respectarea poruncilor, iar urmarea poruncilor slujete drept temelie, prin darul lui Dumnezeu. Harul Duhului nu poate rămâne în noi fără inerea poruncilor, însă inerea poruncilor nu ne poate sluji la nimic fără harul lui Dumnezeu." - Sf. Simeon Noul Teolog.
Citat:
Satana,
|
Citat:
Isus
|
satana cu s mic și Iisus cu doi i. VINO ACASĂ.
Citat:
Minunile nu sunt automat un semn de la Dumnezeu. Si Satana poate face minuni, si antihristul.
|
Da, așa e, biblic: "Căci se vor ridica hristoși mincinoși și prooroci mincinoși și vor da semne mari și chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putință, și pe cei aleși." - Matei 24, 24.
Dar ia uite ce le va spune Hristos !
Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut? Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea." - Matei 7, 21-23. Vai de ereticii cărora li se vor spune aceste cuvinte...VINO ACASĂ !
Citat:
Marcu 8:12 "Isus a suspinat adânc în duhul Său și a zis: Pentru ce cere neamul acesta un semn? Adevărat vă spun că neamului acestuia nu i se va da deloc un semn.
As vrea mai multe informatii despre faptul ca apa sfintita nu mai are microbi dupa sfintire, daca se poate. Ar fi foarte interesant.
Moastele nu au putrezit deloc?
|
Nu, Sfintele Moaște sunt neputrezite.
Nu are legătură Marcu 8, 12, cu Sfînta Aghiasmă și Sfintele Moaște. Nicio legătură. VINO ACASĂ.
Citat:
Tu glumesti? Conform DEX "NEPRIHĂNÍT, -Ă, neprihănii, -te, adj. Care este fără prihană, fără păcat, fără vină, pur, curat, nepătat, imaculat"
|
Biblia nu e DEX, și tot nu spune că neprihănit înseamnă mîntuit. Neprihănit înseamnă nevinovat. Și nici neprihănirea, nici nevinovăția nu îți asigură mîntuirea, că în orice clipă poți cădea în păcat. De aia nu ești gata mîntuit. Cu frică și cu cutremur, trebuie să lucrezi la mîntuirea ta, conform Filipeni 2, 12. Te învăți în jurul cozii. VINO ACASĂ.