Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox
Doamne ajută.
Iulian, frățior, Iasmina e creștină, e ortodoxă, doar că ea atît s-a smintit de tare, cînd fratele "antiecumenism" a vorbit de rău de cîinii, încît, nu numai că nu l-a iertat mai bine de un an, dar și-a și schimbat confesiunea, acolo la profil. Deci pentru ea, ortodoxia ei, stă în păcatul lui "antiecumenism".
Iarto dacă te-a smintit, poate o să-l ierte și ea pe "antiecumenism", că avînd acolo altă confesiune bănuiam că va sminti, măcar un creștin și roagă-te și pentru ea, să-și pună înapoi ortodoxă la profil, ca să mărturisească pe Hristos Domnul și roagă-te și pentru frățiorul "antiecumenism" să nu mai smintească pe cei mai mici.
Și nu mai pune atîta la suflet tot ce spune fiecare, suntem cu toții încercați de vrăjmaș, ca să ne răcim iubirea, credința, nădejdea, și toate cele bune și să le pierdem, sau să pierdem cît mai multe din cele bune, asta vor puterile întunericului. Să nu fie !
Bucurii.
|
Nu stiam ca simpla rubrica de confesiune a userului cu numele meu reprezinta marturisirea credintei mele sau este totuna cu asta!
In fine,unii m-au smintit rau de tot anul trecut dar noroc cu alti frati si surori care mi-au spus ca gresesc facand corespondenta intre antiecumenism(userul)si ortodoxia(religia).
Fiecare are un nivel al lui propriu,in relatia cu Dumnezeu si eu asta am dorit sa subliniez ca incerc sa fiu o ortodoxa pacifista,fara sa violentez,jignesc si ranesc alte persoane intr-un dialog controversat! Mai multa toleranta nu strica unor ortodocsi turbati care se identifica cu fariseii sau cu musulmanii extremisti aproape in fiecare comentariu.
Nu cu astfel de atitudine ne mantuim,nu cu astfel de atitudine ii pocaim pe altii,ci mai mult ii smintim si ne aducem osanda si noua insine oricat de bune intentii am avea!
Tocmai ca ma atrage ortodoxia dpadv ,ca se vrea a fi o religie a non-violentei,a iubirii si a respectului pt toata suflarea. O religie a celor smeriti,si nu semeti; o religie a celor milostivi nu a celor inganfati si trufasi.
PS- de ce va asumati lucruri nexprimate de mine? Sunteti vazator in duh :-) De unde aveti informatia ca "nu l-am iertat pe antiecumenism Inca"?
Sa fim noi sanatosi,caci la cate pacate zilnice inregistram,purtarea de ura a fratelui ar fi ca si cireasa de pe tort!
Slava Domnului ca nu lasa ca rautatile altora sa-mi invartoseze inima!
Slava Lui pt toate !