View Single Post
Vechi 02.03.2014, 14:37:17
DanielS DanielS is offline
Banned

Data înregistrării: 04.02.2014
Locație: Arad
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Corect. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să avem fapte deloc. Pentru că Iacov 2, 20 și Filipeni 2, 12 nu se contrazic cu Tit 3, 5.
Simplu.
Dar ereticii cred că dacă stau acasă cu mîinile în sîn și doar cred, se mîntuiesc. Ți-am arătat mai sus, cum îi va trimite Hristos de la El, pentru că au lucrat fărădelegea, chiar dacă au făcut și minuni, ca să piardă pe cei aleși (creștinii). Să nu fi printre ei. VINO ACASĂ !
1. Cum explici ceea ce spunea Pavel in Tit 3:5, prin lumina a ceea ce intelegi tu din Iacov 2? Nu mi-ai dat niciun raspuns satisfacator, ci tot ai repetat ca nu exista nici contradictie, fara sa explici ce vrea Pavel sa spuna de fapt.
2. Vezi ca nu ai inteles nimic din ce ti-am spus? Noi nu credem ca pur si simplu zici "Cred in Isus" si gata, faci ce vrei de acum in colo ca esti mantuit orice ai face. NU ASTA CREDEM, ASA CA INCEARCA SA INTELEGI ASTA CA SA NU MAI REPET. Multumesc. Prin credinta in Isus, Dumnezeu te transforma intr-o faptura noua (Asta spune Biblia, nu eu), o faptura noua va avea o viata noua, o viata schimbata, o viata in care va uri lucrurile pe care Dumnezeu le uraste, si va iubi lucrurile pe care Dumnezeu le iubeste. Asta definitia unei fapturi noi.

Citat:
Spune doar că fără fapte credința este moartă. Nu trebuie mai mult. Crezi sau nu. VINO ACASĂ.
Cum explici aparenta contradictie dintre Pavel si Iacov. Eu ti-am explicat mai sus o interpretare foarte buna, tu nu mi-ai explicat relatia dintre aceste doua invataturi de la Pavel si Iacov.

Citat:
În Biblia cea Adevărată, scrie credința i se socotește ca dreptate. Și dreptate, la fel ca neprihănire, nu înseamnă mîntuit. Biblia nu spune așa ceva. Neprihănit înseamnă nevinovat, nu mîntuit. Nevinovăția nu îți asigură mîntuirea. Simplu. Crezi sau nu. VINO ACASĂ.
Ti-am explicat mai sus ca neprihanire = mantuire. In toate versiunile din engleza, inclusiv King James Version-ul tau, scrie "righteousness" si cautand pe net am ajuns la definitia asta: "the state of moral perfection required by God to enter heaven". Si aici vine Romani 3:20 cu alt verset pe care tu nu il poti explica "Căci nimeni nu va fi socotit neprihănit înaintea Lui prin faptele Legii, deoarece prin Lege vine cunoștința deplină a păcatului." Neprihanirea este doar prin Hristos, cautati refugiul acolo, nu in faptele tale!

Citat:
Ba da am spus. Ca să se deosebească de ceilalți Isuși din Biblie. Iar cum scriu americanii, eretici, nu e treaba mea, cum deosebesc ei pe Iisus de ceilalți Isuși ai Bibliei. Da americanii eretici merg în iad. Ca orice eretic.
Americanii ortodocsi ii spun Mantuitorului "Jesus" si nu "Iisus". Deci, sunt ei mantuiti sau nu? Da sau Nu? Astept...

Citat:
Iisus cu doi i, repet. Da, dar și alcoolici anonimi au o viață schimbată, fără Iisus, mulți din ei. Deci viața schimbată în Hristos (care e diferită de viața schimbată a alcolicilor anonimi), o are un creștin, prin creștinismul fără erezie, prin fapte și prin har. VINO ACASĂ.
Un alcoolic are o viata schimbat??? Tu stii ce inseamna cuvantul "schimbata"??? O viata schimbata e o viata complet diferita de cea veche. Tu nu esti bine la cap daca crezi ca un alcoolic care crede in Isus are o viata schimbata, desi ramane un alcoolic.

2 Corintei 5:17 "Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi."

Poti citi? E greu de inteles?

Un exemplu foarte bun pentru pocainta adevarata/schimbarea adevarata este Apostolul Pavel. Apostolul Pavel credea ca Isus a fost cel mai mare eretic care a umblat vreodata pe pamant, si credea ca crestinii erau o secta oribila care trebuia sa fie arestati sau omorati. In drum spre Damasc, Isus l-a "intalnit" pe Pavel. Si din momentul acela toata realitatea lui Pavel s-a intors la 180 de grade. Totul di viata lui s-a schimbat. Pavel a inceput sa il iubeasca pe Isus si sa il considere Fiul Dumnezeului Celui Viu, si pe crestini sa ii considere ca fiind oamenii lui Dumnezeu. Asta este un exemplu de o faptura noua... nu cine stie ce aluzie la nu stiu ce alcoolic...

Citat:
Erezie. "Dumnezeu vrea ca toți oameni să se mîntuiască și la cunoștiința Adevărului să vină." - Timotei 2, 3-4
Nu există predestinație !
Erezie. Iad. VINO ACASĂ !
Ce e erezie? Efeseni 1:4-5?

Daca nu, atunci explica-mi te rog versetele astea: "În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiați prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale,"

Vrei sa spui ca a fost beat Pavel cand a scris versetele astea?
Reply With Quote