Citat:
În prealabil postat de bluester
Te inteleg ca tii cu politica de dreapta (la fel si eu)... Dar singurul lucru care mi se pare anormal in cele de mai sus este faptul ca a face reforma inseamna a privatiza. Este adevarat ca din punct de vedere capitalist ar fi mult mai profitabil daca spitalele ar intra sub management privat. Dar daca s-ar privatiza spitalele atunci scopul directorilor nu ar mai fi tratarea bolnavului ci acumularea de cati mai multi bani... In plus nu toata lumea si-ar mai putea permite consultatii. Gandeste-te la oamenii care au salarii mizere si care automat sunt condamnati sa sufere din cauza ca salariul nu le permite.
A face reforma necesita ,in primul rand, multi multi multi bani. Iar din cate vad eu guvernele (nici guvernul USL si nici cel PDL-din nefericire )nu prea aloca/au alocat destui bani pentru sanatate.
Eu cred ca sanatatea si educatia trebuie sa ramana publice... ca toata lumea sa poata sa beneficieze de aceste 2 domenii si ca toata lumea sa poata sa plece "de la aceeasi linie de start".
|
Ma mir ca oamenii au putut fi prostiti in halul asta, incat sa creada ca un sistem medical privat e inaccesibil !!!
E o alta minciuna propagandistica a stangii-bolsevice,pentru a speria masele slabe de minte !
Cate facutati si cate studii trebe sa faci sa vezi ca orice posesor de masina mica e asigurat obligatoriu la RCA, si facultativ la CASCO, ambele fiind societati de asigurari private !
Nea x e tamponat de y, desigur din vina celui din urma,astfel ca merge la societatea de asigurare a astuia care-i face un dosar de dauna. Rezultatul e unul clar: nea x isi repara masina in ce servis (privat si asta !) vrea el, si unde mai pui ca si pe ...gratis !!!
Da nu au romanii masini, ce le e asa greu de inteles ?!
Ce am vrut sa zic cu acest exemplu,la mintea cocosului, e ca se poate face un sistem de asigurari beton,astfel incat toata lumea sa fie multumita, ba chiar oamenii sarmani sa fie ajutati pana la gratuitate ,in diverse grade, dupa starea lor financiara !
La fel se poate face foarte bine un sistem de invatamant privat,care sa nu mai practice invatamantul de mase ( adica sa-l tin eu la scoala pe loaza, din banii mei !)si sa se practice un sistem in care omul mai cu stare sa plateasca o taxa,iar copii mai sarmani si merituosi sa primeasca burse mari,astfel incat sa-si plateasca toate cheltuieleile si sa mai si ramana cu bani dupa ! Deasemnea profesorii sa primeasca, in urma acestui sistem, salarii cu mult mai mari !