View Single Post
  #98  
Vechi 06.03.2014, 15:51:31
fallen fallen is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.250
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Post

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Da-ne si tu reteta de humus :)
Si pune si link -ul despre softpedia daca e despre post.

Mult/putin tine de analiza care ti-o faci tu, pe de o parte daca maninci pentru a avea energie sau maninci pentru a-ti satisface o pofta.

Sau poti sa mainci putin si fara un scop spiritual anume: eventual dietetic sau din fudulie (uite ce putin maninc eu in post) si iarasi nu e bine.

Asa, poti manca doar o ciocolata pe zi, care e f. putin dpdv caloric, dar faptul ca alegi o ciocolata (pentru ca ai pofta) in loc de sa zicem de 3x mai multe calorii de mancare de post (fara ulei!) inseamna ca nu lupti prin post cu patima ta, ci doar ii dai o aparenta virtuoasa.

Sau daca te roaga cineva sa faci o mancare de post si spui "aa, nu asta pentru ca nu-mi place" e clar ca n-ai intrat inca in post.

Sau daca simti nevoia sa adaugi nu stiu ce condiment sau ulei (desi canonul zice ca fara, in timpul saptamanii) "ca sa fie mai bun", iarasi ai pierdut intelesul postului.

Sau, daca postul nu te ajuta sa-ti infranezi pornirile trupesti, inseamna ca iarasi nu postesti suficient sau cum trebuie.
Ar fi mai bine dc m-ar ajuta sa infranez pornirile de manie (slava Domnului, sa zic ca parca s-au mai linistit, dar sunt constienta ca nu e meritul meu) si pe cele de mandrie, care se pare ca nu lipsesc. De foame si pofte, insa, nu ne vom putea infrana la nesfarsit, iar, in masura in care o vom face, nu va fi neaparat din pricina postului ci pt ca oricum trebuie sa o facem, nu putem sa ne satisfacem oricand orice pofta .

Last edited by fallen; 06.03.2014 at 16:02:46.
Reply With Quote