Nutriile se mananca???!?!
vsovivivi, sincer, eu as manca doar vegetale, dar chiar nu imi permite bugetul, cand kilogramul de rosii ajunge uneori si la 8-9-10 lei, ardeii la 14 lei si, de fapt, toate vegetalle ajung la un pret incredibil de mare pe timpul iernii.
Si nu, nu e vorba ca nu imi e mila de animale. Miel nu pot sa mananc din vreo 2 motive: eram mica pe-atunci, dar am vazut (sau mi-i s-a parut, nu sunt sigur acum) ca mielul plange, cu lacrimi, cand e dus la taiere; al doilea motiv e ca nu imi place carnea. Porc, daca ar fi dupa mine, as mnca de maxim 2 ori pe an; si as manca in schimb pui si peste; Vita, din nou, rareori. Dar fiinda nu ne permite bugetul familiei sa mancam vegetarian, atunci mancam carne. La bloc nici nu poti cultiva mare lucru. Eventual niste ardei, rosii si plante aomate, eventual si niste ceapa verde, ca mi mult nu-ti permite spatiul (eu astea le-am cultivat pe balcon), dar cat ajung? 1 saptamana?! Cat poti pune?! vreo 10 fire e ardei, vreo 5 de rosii, si vreo 2 straturi a cate 10 cepe verzi, ca ai la dispozitie 3mp, si niste ghivece.
Asa ca omul mananca si ceisi permite, nu doar ce ii place. Crezi ca am vrea a mancam toti salamurile si parizelurile din comert, si margarina? Nu, dar cand sunt 2-3-4 guri dehranit si ai 15 lei in portofel, cumperi cepori, numai sa sti ca dai familiei eva de mncare.
Nu e totul hiar asa de simplu cum pare la prima vedere vsovivivi, si nu toti ne permitem sa ne cumparam pamant pe care sa il cultivam; nu toti avem rude pe la tara.
|