View Single Post
Vechi 10.03.2014, 09:31:12
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit mofturi...

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Nutriile se mananca???!?!

vsovivivi, sincer, eu as manca doar vegetale, dar chiar nu imi permite bugetul, cand kilogramul de rosii ajunge uneori si la 8-9-10 lei, ardeii la 14 lei si, de fapt, toate vegetalle ajung la un pret incredibil de mare pe timpul iernii.

Si nu, nu e vorba ca nu imi e mila de animale. Miel nu pot sa mananc din vreo 2 motive: eram mica pe-atunci, dar am vazut (sau mi-i s-a parut, nu sunt sigur acum) ca mielul plange, cu lacrimi, cand e dus la taiere; al doilea motiv e ca nu imi place carnea. Porc, daca ar fi dupa mine, as mnca de maxim 2 ori pe an; si as manca in schimb pui si peste; Vita, din nou, rareori. Dar fiinda nu ne permite bugetul familiei sa mancam vegetarian, atunci mancam carne. La bloc nici nu poti cultiva mare lucru. Eventual niste ardei, rosii si plante aomate, eventual si niste ceapa verde, ca mi mult nu-ti permite spatiul (eu astea le-am cultivat pe balcon), dar cat ajung? 1 saptamana?! Cat poti pune?! vreo 10 fire e ardei, vreo 5 de rosii, si vreo 2 straturi a cate 10 cepe verzi, ca ai la dispozitie 3mp, si niste ghivece.

Asa ca omul mananca si ceisi permite, nu doar ce ii place. Crezi ca am vrea a mancam toti salamurile si parizelurile din comert, si margarina? Nu, dar cand sunt 2-3-4 guri dehranit si ai 15 lei in portofel, cumperi cepori, numai sa sti ca dai familiei eva de mncare.
Nu e totul hiar asa de simplu cum pare la prima vedere vsovivivi, si nu toti ne permitem sa ne cumparam pamant pe care sa il cultivam; nu toti avem rude pe la tara.
De ce trebuie sa cultivi plante la bloc,la voi nu vin taranii la piata sa vanda?

Trebuie neaparat sa mananci rosii si ardei in timpulul iernii ?
Eu stiu ca cele mai ieftine legume sunt:cartofii,morcovii,varza,fasolea,ceapa iar cele mai ieftine fructe:merele si bananele. Din astea fac si rasfac tot felul de combinatii si tot nu zic ca mi-ar fi sila de atatea legume.La urma urmei,cand imi este foame mananc si cartofi fierti cu sare...

Eu stiam ca salamul este scump...

Decat sa ajungi sa cumperi"ce poti"pt familia numeroasa sau sa cauti in gunoaie la o adica,mai bine cugeti inainte de intemeierea familiei daca iti permiti atatia copii si te mai culci si pe canapea,nu intotdeuana langa nevasta,ca deh...

Din nefericire(pt ele)nutriile se mananca si chiar sunt gustoase (de fapt,cred ca carnea unui om este gustoasa daca este preparata bine si condimentele potrivite).

Ca sa vezi?! inainte carnea era un lux,acum este ieftinatatea pamantului...Asta iti spune cumva si cum este facuta pe banda rulanta(caci un pui ajunge la maturitate si in 2 luni=hormoni,furaje pe baza de soia GMO si antibiotice).

Daca atatia oameni in lume sunt vegetarieni,iti dai seama ca se poate :D
Nu-mi spui nimic nou,le-am auzit pe toate :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote