View Single Post
Vechi 10.03.2014, 14:42:01
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
N-aș vrea să se înțeleagă că m-am referit la toți rușii. Am toată prețuirea pentru mulți dintre ei, pentru sfinți îndeosebi, pentru teologii din diaspora, dar și pentru oamenii de cultură. Unul dintre ei este Soljenițîn, de imaginea căruia Putin s-a folosit din plin, după părerea mea.

E o mare diferență, însă, între oamenii lor de valoare și politica lor, cel puțin externă.

După cum spuneam, nu sunt, însă, nici un entuziast al „valorilor” sau politicilor occidentale. Consider, doar, că reprezintă răul mai mic.
N-am aprofundat (și nici n-am timp) problemele pe care mi le ridici în măsura în care ai făcut-o tu. Totuși, îmi pare că ai, spre deosebire de mine, o afinitate pentru extreme dacă ai ajuns să demonizezi într-atât Vestul.

Cred că am epuizat ce aveam de spus pe acest subiect. Doresc să te las în pace, deși mă tem că prin intervenția mea am tulburat și liniștea altora, nu doar pe a ta, de care avem nevoie îndeosebi în acest post.
Iertare și post binecuvântat!
Fraita ta, iarta-ma daca am parut inversunat. Nu, nu vreau extreme. Detest, de exemplu, fundamentalismul musulman. Dar judeca si fratia ta: ce e mai rau? Ca un puber sau un adolescent sa lucreze intr-o fabrica sau intr-o colonie, sau sa fie necinstit de cei doi "tati", "casatoriti" dupa cheful legal al ue? Sfintii si induhovnicitii nu au fugit de greu, inclusiv de epuizare, lupta, provocare, asuprire brutala. Insa, da, au fugit de si au luptat impotriva murdaririi, inselarii, vicleniei. Care a fost primul act al Dusmanului asupra Protoparintilor speciei noastre? O agresiune? Nu. O inselare.
Post binecuvintat, fratiei tale si tuturor celorlalti!
Reply With Quote