Citat:
Īn prealabil postat de Yasmina
Din varza se face ciorba de mai multe feluri: varza acra,varza dulce,cu orez,cu cartofi sau cu sfecla ca in Bucovina. Se mai face mancare,salata sau varza cu paste,placinta sau gogosi cu varza,varza cu orez si cate altele.
Din conopida la fel,mancare,salata cruda sau fiarta,piure de conopida,conopida prajita cu usturoi sau ceapa verde,conopida la gratar sau la tava cu sos de rosii.
Timp sa ai si putina imaginatie.
In rest am mai spus,sunt destui vegetarieni in lume- daca ei pot ,atunci se poate.
In rest,se gasesc destule scuze cand ne aparam patimile!
Postul pune restrictie la toate genurile de ulei,fie el de masline,de palmier,de seminte sau de cocos!
|
Ye! Insa eu consum si ulei, mai putin miercurea si vinerea. Mi se pare destul de exagerata treaba cu restrictia asupra uleiului; avind in vedere ca tocilarii aia de geneticieni nu au bagat, inca, gene animale in majoritatea plantelor cultivate, totusi...uleiul de plante este un produs vegetal. E cam calugareasca treaba. Stiu ca e norma totusi, dar... pur si simplu asa mise pare. Si da, m-oi fi obisnuit cu uleiul, asa extrem de putin cit il pun, pe care il pun in ciorba de fasole. Altfel parca nu are gust. Parerea mea.