View Single Post
Vechi 10.03.2014, 23:38:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Si totusi, sunt familii cu 4 copii care nu au venituri mai deloc, si mananca si ei ce pot.

Intr-adevar cartofii si ceapa sunt cela mai ieftine, precum si morcovii, varza si chiar si conopida, dar uneori nu ma sti cum sa le combini (cel putin eu). Desi cartofii se pot face in sute de feluri, se mi satura omu' si de cartofi (zic eu).
Cea mai ieftina carne e cea de pui, apoi de porc, si le poti combina foarte frumos cu tot felul de legume.
Pai daca isi permit carne, nu sunt chiar atat de saraci.

Cu 20 lei cumperi carne cat sa ajunga la o masa, pentru cei 6 membri ai familiei (in jur de 1kg din care poate sa fie cca. 20-30% apa injectata).

Pe cand cu fasole de 20 lei sau naut, sau linte sau mazare uscata, soia, seminte de in (care inseamna 2-4kg, depinde ce) cei 6 maninca 1-2 saptamani cate o masa pe zi.

Citat:
Totusi, consider ca, corpul are nevoie si de proteinele din carne si de omega-urile din peste.
Nu prea stii ce vorbesti.

Toate cele care ti le-am enumerat mai sus contin in jur de 20-26% proteine. De calitate.
Carnea in general in jur de 30% dar cu apa aia injectata..probabil doar 20%.

Si toate "omegat-urile" se regasesc si in lumea vegetala, uneori chiar in cantitati mai mari ca in peste.

Last edited by AlinB; 10.03.2014 at 23:53:20.
Reply With Quote