Citat:
În prealabil postat de fallen
Si asta e adevarat, doar ca, pana la urma, e alegerea lor sa pacatuiasca sau nu... Daca gasesti o usa deschisa nu-i musai sa intri la furat (adik nu te fac eu hot, lasandu-ti usa deschisa, nu-s io vinovat de caderea ta in pacat; doar nu esti animal, sti ca nu-i bine sa furi...dc pot intra animale, pasari, insecte, atunci inchizi usa, normal, ca aia nu-s dusi la biserica :))
|
Pe la noi,Politia ruleaza un program de educatie pt public in care avertizeaza/atentioneaza cetatenii sa nu fie neatenti cu bunurile lor,sa nu-si lase bunurile neincuiate si asigurate ca mai apoi sa se planga ca s-au furat.
Decat sa te culci linistit ca toti oamenii sunt buni ca painea calda,mai bine esti prevazator si nu lasi ca neatentia sau delasarea sa te puna intr-o situatie periculoasa.
Ai auzit cumva de expresia"omul potrivit,la locul potrivit"?Sa stii ca inversul ei este valabila in ceasul rau"omul nepotrivit,la locul nepotrivit" ":))
O alta chestie,este ca toata lumea ma cearta la firma ca umblu cu geanta deschisa,iar prin deschizatura se vad bancnote de bani(maruntis).Imi cumpar ceva in drum spre serviciu,o guma iar restul il pun deasupra.
Managerul imi spune mereu pe un ton serios sa nu ispitesc pe nimeni cu banii asa lasati lejer;ca nu se stie niciodata!Si are dreptate,daca dispar as cadea in pacat,banuind poate oameni nevinovati.