Subiect: Diavolul
View Single Post
Vechi 16.03.2014, 12:13:53
EzioAuditore
Guest

Implicit

Diavolul este Ego-ul care se afla in noi oamenii.

Ingerii cazuti sunt oamenii care s-au nascut din nou prin botez din Duhul Sfant dar s-au intors inapoi in lume si la pacatele ei , astfel rastignindu-L a doua oara pe Hristos dupa cum spune Pavel in Evrei 6:

6 "Cu neputință este pentru ei, dacă au căzut, să se înnoiască iarăși spre pocăință, fiindcă ei răstignesc loruși, a doua oară, pe Fiul lui Dumnezeu și-L fac de batjocură."

Evrei 10:

"26. Căci dacă păcătuim de voia noastră, după ce am luat cunoștiință despre adevăr, nu ne mai rămâne, pentru păcate, nici o jertfă,
27. Ci o înfricoșată așteptare a judecății și iuțimea focului care va mistui pe cei potrivnici.
29. Gândiți-vă: cu cât mai aspră fi-va pedeapsa cuvenită celui ce a călcat în picioare pe Fiul lui Dumnezeu, și a nesocotit sângele testamentului cu care s-a sfințit, și a batjocorit duhul harului."

Filipeni 3 :
"18. Căci mulți, despre care v-am vorbit adeseori, iar acum vă spun și plângând, se poartă ca dușmani ai crucii lui Hristos.
19. Sfârșitul acestora este pieirea. Pântecele este dumnezeul lor, iar mărirea lor este întru rușinea lor, ca unii care au în gând cele pământești."

Ingerii cazuti sunt cei care au esuat, care nu au reusit sa biruiasca ispitele lumesti.

Ingerii buni sunt sfintii. Cei care au renutat definitiv la lume, si-au luat crucea si-au rastignit trupul (poftele carnii) si au renuntat la ei insisi (omorand ego-ul din ei ) - "Faca-se voia Ta si nu a mea".

Marcu 10:
"29. Iisus i-a răspuns: Adevărat grăiesc vouă: Nu este nimeni care și-a lăsat casă, sau frați, sau surori, sau mamă, sau tată, sau copii, sau țarine pentru Mine și pentru Evanghelie,
30. Și să nu ia însutit - acum, în vremea aceasta, de prigoniri - case și frați și surori și mame și copii și țarine, iar în veacul ce va să vină: viață veșnică."

Luca 14
"26 Dacă vine cineva la Mine și nu urăște pe tatăl său și pe mamă și pe femeie și pe copii și pe frați și pe surori, chiar și sufletul său însuși, nu poate să fie ucenicul Meu."

Luca 20:
"35. Iar cei ce se vor învrednici să dobândească veacul acela și învierea cea din morți, nici nu se însoară, nici nu se mărită.
36. Căci nici să moară nu mai pot, căci sunt la fel cu îngerii și sunt fii ai lui Dumnezeu, fiind fii ai învierii."
Reply With Quote