Citat:
În prealabil postat de cristina2012
Pentru cei... mai ales cele care citesc aceste randuri grotesti si se infioara pentru ca le astepta si pe ele acest "dezastru biologic", cititi va rog, cartea dr Michel Odent numita "Cezariana" si orice scris de el. Exista si filme pe youtube cu el. Veti zari o alta "varianta", cea lasata de Dumnezeu... veti zari "nasterea frumoasa". Pentru cine nu a auzit numele acestui mare om, unul dintre cei mai mari care traiesc in zilele noastre (dupa parerea mea), el este acela care a introdus nasterea in apa, ideea de nastere cu blandete, a descoperit importanta faptului de a lasa mama si nou-nascutul impreuna, etc...
|
Multumesc pt recomandare,sper sa am timp sa o citesc caci acum imi propusesem altceva mai...teologic :)
Eu nu sunt de accord cu nasterea prin cezariana decat daca pe mama si copil ii paste un pericol eminent si numai astfel se pot salva,prin cezariana.
Nasterea in apa pare sa fie cea ideala caci intreg corpul se relaxeaza si intensitatea durerii scade in acel mediu.
Nu sunt de acord cu mediatizarea nasterii,cu filmarile chiar la capatul vaginului,filmari puse pe toate mediile internet,youtube facebook unde oricine de la copil la batran priveste in nestire.
Cat despre nastere,daca este frumoasa luata ca atare cu toate membranele,lichidele si materiile fecale care isi fac aparitia tot atunci,ii las si pe altii sa-si dea cu parerea.
Pt mine nu este un tablou unic si fascinant, de aceea dpmdv as sta cuminte in celula mea,fara barbat cu camera,fara catel si purcel si m-as concentra pe treburile mele decat sa-mi fac griji cum arat in fata celorlalti asa,ca nascatoare...
Poate ca tine si de personalitatea fiecareia.