View Single Post
Vechi 18.03.2014, 14:03:04
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Cine crede ca siguranta copilului nu e luata in calcul, de asemenea sa citeasca acele carti de care am vorbit si va vedea ca siguranta copilului este cel putin la fel de importanta ca siguranta mamei, daca nu mai importanta. Copilul este traumatizat atat datorita traumelor mamei, cat si direct prin faptul ca este fortat sa iasa mai devreme, ca nu are nimeni timp sa astepte o gravida pana-i vine ei nevoia de impins, pentru ca se naste intr-o pozitie nefiziologica care ii pune in pericol viata, pentru ca cordonul ombilical este taiat prea repede si copilul pierde sangele placentar, care, in cazul hipoxiei la nastere chiar l-ar salva de la cumplita tetrapareza spastica. Apoi este trauma psihica pentru ca este despartit de mama, lipsit total de alinarea si de normalizarea de care are nevoie in momentul intrarii intr-un mediu nou, ciudat, ostil, pentru ca este manevrat brutal (masurat, cantarit, apgarizat, infasat), pentru ca in loc sa ia contact cu microbii mamei pentru care are anticorpi... el ia contact cu microbii periculosi ai spitalului (stafilococi, streptococi, klebsiela, etc).

Acum sa facem si o comparatie: daca organismul mamei nu functioneaza la parametrii normali in timpul nasterii ar fi ca si cum ai merge la Formula 1 cu o masina cu motorul care cam face figuri si nu se stie de ce, cauciucurile sunt uzate, franele nu prind totdeauna, etc, iar noi am zice pilotului "stai fara grija, concurezi pe cea mai sigura pista din lume, plus ca sunt doctori care se ocupa de eventualele probleme pe care le-ai avea"... Ce ziceti? Eh, dar asta nu-i tot... Suntem in Romanica, deci se cade sa luam in discutie si "cea mai sigura pista din lume". O prietena a nascut cu cezariana de urgenta, a venit la control si s-a vazut ca copilul era in sferinta, mama nemaiavand lichid deloc, in ciuda membranelor intacte... deci urgenta... si intr-o ora a avut si o sala de operatie libera!!!!! O ORA!!! Si era la unul dintre doctorii mari de acolo... I s-a spus ca daca mai statea inca o ora, copilul nu mai era. La fel, cand eu am discutat cu unul din doctorii care m-au vazut mi-a pus in vedere urmatorul fapt: noi monitorizam copilul (care avea dubla circulara) si daca e vreo problema se face cezariana de urgenta, dar ce te faci daca nasti ziua, intre orele 9 si 3 cand salile de operatie sunt ocupate, se opereaza pe banda... pana se elibereaza sala (jumatate de ora, o ora, chiar si mai mult), copilul tau sta in suferinta fetala. Intr-o ora, nu va fie cu suparare, dar eu ajungeam la spital si pe jos, schimband un autobuz plus doua metrouri.
Reply With Quote