Subiect: Diavolul
View Single Post
Vechi 19.03.2014, 19:23:58
catalois catalois is offline
Banned

Data înregistrării: 11.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Poti sa cauti, pentru ca ai sa gasesti mai multe articole utile.

Daca pe omul de rand, mai "sarac cu duhul" (in sensul lumesc) diavolii il imping spre pacate, spre cel cultivat, educat, cu pretentii intelectuale, dracii astia il imping spre filosofie desarta, teologie eronata, etc.

Nu ca intelectualul ar fi imun la pacatele celui dintai, dar e mult mai usor sa-l piarda in felul asta, pentru ca daca omul obisnuit realizeaza mai usor ca a pacatuit si se pocaieste, filosoful mai degraba toarna peste pacatele sale o spoiala de filosofie si se face ca nu observa mirosul..
Nu ma fac ca nu observ mirosul. Am trait in mirosul asta pana acum fara sa-l percep. Dar da, pestilential si ma face sa vreau sa ies afara, numai ca nu stiu pe care usa. Si chiar daca as alege o usa, ma simt paralizat, nu ma pot misca, imi e frica de necunoscut si imi e si mai frica de putina cunoastere pe care am capatat-o. In raspunsul catre Lavinia am spus cat de bulversat ma simt.
Desigur, toata aceasta discutie, vad bine, ma duce catre rugaciune si ascultare de duhovnic, care mi-a zis: "Alunga orice gand. Ia lucrurile asa cum sunt si asa cum vin, fara analiza. Si Roaga-te."
Asadar, tot ce fac aici imi pare din ce in ce mai steril. In aceasta ordine de idei, tot forumul asta este steril pentru un cautator neofit. Este un forum de intarire a credintei, nu de calauzire catre a avea una.
Continui doar pentru ca am capatat trimiteri bune, de un real folos, catre texte pe care altminteri ar fi trebuit sa le caut alandala, nu aplicat catre cautarile mele.
Reply With Quote