Subiect: Diavolul
View Single Post
Vechi 20.03.2014, 20:09:57
catalois catalois is offline
Banned

Data înregistrării: 11.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ma refer la boala convingerii ca poti descoperi pe Dumnezeu cu mintea, ca daca ai un sistem mental de concepte vizavi de Dumnezeu, de preferinta cat mai originale. astea pot tine loc de batut genunchiul si fruntea de pamant, ca sa zic asa.

Cat timp ia, asta depinde cat de repede esti dispus sa intelegi, cat de esti de dispus sa pui in practica sistematic ce ai inteles..
AlinB, ai ridicat mingea la fileul ce ma desparte de Cale: pana acum lumea si ale ei m-a crescut si format, iar eu descopar brusc, ca tot ce m-a invatat aceasta lume trebuie negat si suportat. Asta ma duce cu gandul ca acesta lume NU este o lume placuta lui Dumnezeu si ca este o lume care NU este facuta de EL, ci de altcineva, contra LUI. Din acest motiv,EL a trimis pe Fiul Lui, in aceasta lume OSTILA Lui, ca sa arate ca se poate sa fii FIDEL lui Dumnezeu chiar si in aceste conditii ostile: o lume care NU dovedeste bunatatea lui Dumnezeu decat celor care suporta rautatea cu rabdare infinita (infinit insemnand capatul singurei vieti cunoscute si percepute, nu intuite sau afirmate).
Cateva momente din viata in care am cunoscut dulceta rugaciunii si am perceput invaluirea ocrotirii Dumnezeiesti, nu par sa imi fie suficiente: continui sa judec, sa ma indepartez de acele momente, desi le vreau inapoi si permanentizate.
Pe scurt: intr-o lume in care functioneaza o suma de legi pregnant evidente, oamenii trebuie sa se ghideze dupa alta suma de legi pregnant neevidente, ca sa se pregateasca pentru o lume pregnant neevidenta, chiar contrara lumii lor.
Reply With Quote