View Single Post
Vechi 21.03.2014, 08:06:55
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zanzabucu14 Vezi mesajul
Unde este intelegerea gresita? Dumnezeu a binecuvantat si a sfintit ziua a saptea (singura zi binecuvantata si sfintita); S-a odihnit in ziua a saptea; a scris, in piatra, porunca pentru pazireal zilei a saptea; Domnul Iisus Hristos a pazit ziua a saptea (facerea de bine nu insemna o calcare a poruncii), etc.

Nu cumva, la dumneata este intelegerea gresita? Cauta in toata Scriptura si da-mi un singur verset care sa vorbeasca despre pazirea zilei intaia (duminica).
Da, toti crestinii ai fost intr-o eroare totala si timp de 2000 de ani, de la Apostoli pana astazi au cinstit ca noua zi a Domnului duminica gresit. Noroc ca au venit niste bezmetici acum 150 de ani care au ajuns la concluzia ca vine sfarsitul lumii (poate al lunii), chiar de mai multe ori (Ce serbam azi? Al 3-lea sfarsit al lumii.) si si-au dat ei seama ca din Sf Scriptura (interpretata ad litteram, nu in spiritul ei pentru ca nu aveau cum sa il cunoasca) nu reiese explicit nicaieri cinstirea duminicii, deci trebuie sa fi ramas ca zi a Domnului sambata.
Si totusi, alti "pui ai interpretarii libere a Scripturii", care si ei sustin ca nu se bazeaza deloc pe Sf Traditie, ci doar dupa Sf Scriptura "au ajuns la concluzia" ca duminica este ziua Domnului. Cum se impaca una cu alta?
Stiu. Voi sunteti aia alesi care interpretati Scriptura corect. Sau alti? Sau altii? Sau alte zeci de mii de secte cu aceeasi pretentie? Si totusi poate unii care nu s-au schimbat de vreo 2000 de ani si au descendenta directa de la Apostoli. Zic si eu, ca eu nu fac parte din cei "alesi".