Subiect: Meditatii....
View Single Post
Vechi 06.01.2008, 21:28:25
godan godan is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.04.2007
Implicit

Pentru Oni: Multumesc pentru mesajul cu care ai revenit. Apreciez deschiderea ta cu care ai tratat o neintelegere si imi spun si eu parerea ca este mult fals in jur si putin autentic. Si nu vorbesc numai de yoghinii sau budistii din Romania, ci si de o gramada de alte persoane de alte religii (nu spun care, sa nu nasc iar polemici) care se cred foarte spirituale, dar de fapt nu fac decat sa-si vada interesul si sa-si hraneasca egoul si asa destul de urias. Sunt departe de tara de ceva vreme si implicarea mea in budism nu are de-a face cu nimeni din Romania. Studiez budismul de mai mult de 17 ani. Am avut onoarea si sansa sa fiu in prezenta lui Dalai Lama de doua ori; am avut onoarea si sansa sa fiu primit in intalniri private si in activitati comune de mari maestri tibetani, sa fiu sfatuit si invatat de ei direct. Am marea sansa (zic eu, nu ma refer la ce cred altii) sa urmez invataturi autentice pe calea budista si sa fiu elev direct a doi maestrii autentici ai budismului tibetan (tibetani de origine). Poate nu sunt cel mai autorizat sa vorbesc despre meditatia budista, dar pot spune ca nu vorbesc in necunostinta de cauza. Nu vreau sa fac nimanui rau pe acest forum, nu vreau sa intru in polemici. Am multe altele mai bune de facut. Credeam doar ca subiectul s-a deschis doar pentru ca lumea vrea sa afle cate ceva despre meditatie, indiferent ca vrea sa se convinga de propria-i deschidere sau de propria-i indarjire. E adevarat, reactionez cand vad ca tocmai crestinii care se considera deschisi, iubitori, cu compasiune se comporta diferit decat vorbele ce le rostesc.

Pentru Cristiboss56: Cristi, inainte de a pleca departe de tara, am colindat mult Carpatii nu ca alpinist, schior sau alt sportiv iubitor de inaltimi, ci ca pelerin, prin manastirile cele mai departate de sate si orase. Faceam retrageri de 5-6 zile departe de lume, doar cu calugari in preajma, cu batrani parinti ortodocsi sau singur doar cu padurea si cu Dumnezeu. Nu sunt strain de ortodoxie, oricat ar parea implicarea mea budista. Poate nu pot vorbi atat de liber despre meditatia existenta in ortodoxie (orice nume ar purta ea), dar o pot face cu mare usurinta despre cea tibetana. Care este falsa? Care este adevarata? nu pot raspunde eu. Fiecare trebuie sa-si raspunda si sa isi asume riscul judecatii proprii. Insa ironia nu cred ca-si are rostul aici, pe un site crestin, nu crezi? Daca vrei sa te lamuresc cu ceva, intreaba-ma te rog si voi incerca. Nu sunt clarvazator sa stiu cu ce vrei sa fii lamurit. Cat despre forum, este un topic deschis "despre meditatie". Daca va deranja, nu aveati decat sa spuneti ca nu va acceptati decat propriile pareri si lumea intelegea, nu se mai obosea sa posteze. La buna auzire tuturor si "iubiti-va aproapele", oricare ar fi el, caci banuiesc ca asa va invata biserica.
Reply With Quote