Subiect: Nunta + depresia
View Single Post
Vechi 21.03.2014, 12:18:36
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Aveti dreptate ,mamele trebuie sa isi invete fetele sa nu se lanseze intr-o aventura cu un barbat pentru ca din start ei nu au de gand sa le de sotii de vreme ce le invita in pat fara cununie.
Cine iubeste o femeie se gandeste sa o ia de sotie ,nu sa se distreze.
Aceste invataminte trebuie spuse fetelor de cand sunt foarte tinere ,de la 14-15 ani ca in timp ele sa vada ,pe masura ce cresc , dezavantajele unei relatii in afara casatoriei.
Trauma sufleteasca este unul din aceste dezavantaje pentru ca multe din relatii se termina inainte de a se finaliza prin o casatorie.
Copiii care vin in familii unde a existat convietuire inainte de cununie poarta pacatul parintilor ,pot avea probleme de sanatate,etc.
Ca sa nu mai vorbim ca in zilele nostre sunt foarte multe familii unde nu se mai nasc copii.
Mamele degeaba vor si incearca saisi invete fetele chestiile astea, dac fetele nu vor sa invete. Nu e intotdeaun vin printilor. Credeti ca mama nu m-a invatat toate astea? Ba da, dar nu am rut eu a le invt cu adevart. La fel e valabil ca pentru toata lumea. Ajungi la varsta la care oricum ar fi, iei deciziile singu, mai pe fata sa mai pe ascuns, deoarece esti capabil sagandesti singur. Nu intotdeauna relatia se sfarseste, cand tinrii isi incep viata sexuala inainte de casatorie au traiesc in concubinaj o vreme. La multi ea ajunge la casatorie. Eu personal n-am vrut din capul locului sa ajung sa ma casatoresc virgina, si nu pt ca "asa era trendul". Nu, pur si simplunu am vrut sa astept pana la 23 de ani. Ca m-am casatorit tot cu primul si ultimul barbat din viata mea, asta-i alta poveste; dar nu regretam nii daca relatia se sfarsea, pentru ca am sintit ca el omul potrivit. Nare decat sa ma judece lumea; nu imi pasa. Eu sunt impacata cu mine, si nu regret.
Dar oricum, nu incurajez pe nimeni sa-si inceapa viata sexuala inainte e casatorie; sfatuiesc ca, inainte sa o faca, indiferent ca e inainte sau dupa casatorie, sa se ganeasca bine daca el e omul potrivit pentru asta, pentru o familie etc.
Reply With Quote