06.01.2008, 23:27:40
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de godan
Pentru Cristiboss56: Cristi, inainte de a pleca departe de tara, am colindat mult Carpatii nu ca alpinist, schior sau alt sportiv iubitor de inaltimi, ci ca pelerin, prin manastirile cele mai departate de sate si orase. Faceam retrageri de 5-6 zile departe de lume, doar cu calugari in preajma, cu batrani parinti ortodocsi sau singur doar cu padurea si cu Dumnezeu. Nu sunt strain de ortodoxie, oricat ar parea implicarea mea budista. Poate nu pot vorbi atat de liber despre meditatia existenta in ortodoxie (orice nume ar purta ea), dar o pot face cu mare usurinta despre cea tibetana. Care este falsa? Care este adevarata? nu pot raspunde eu. Fiecare trebuie sa-si raspunda si sa isi asume riscul judecatii proprii. Insa ironia nu cred ca-si are rostul aici, pe un site crestin, nu crezi? Daca vrei sa te lamuresc cu ceva, intreaba-ma te rog si voi incerca. Nu sunt clarvazator sa stiu cu ce vrei sa fii lamurit. Cat despre forum, este un topic deschis "despre meditatie". Daca va deranja, nu aveati decat sa spuneti ca nu va acceptati decat propriile pareri si lumea intelegea, nu se mai obosea sa posteze. La buna auzire tuturor si "iubiti-va aproapele", oricare ar fi el, caci banuiesc ca asa va invata biserica.
|
Mai intai as recomanada o carte a Parintelui Sofronie de la Essex "Rugaciunea-experienta vietii vesnice". Am amintit de Parintele pentru a practicat ptr mult timp yoga, iar dupa convertirea sa rugaciunea inimii. Pentru el acestea doua nu sunt abordate teoretic. Concluzia. Misticul ortodox nu se interiorizeaza pentru a renunta la constiinta propriului eu, ci pentru a-L descoperi in interiorul sau pe Iisus Hristos pe care L-a primit deja prin taine.
|