Dupa ce ti-am citit posturile cu privire la predestinare, m-ai facut curios, voiam sa inteleg cum vezi tu predestinarea.
De-asta am deschis discutia cu tine. Si m-ai facut curios cu siguranta ta ca te vei mantui!! Foarte curios!
Comparand conceptia ta despre predestinare cu definitia cuvantului:
PREDESTINÁRE, predestinări, s. f. Acțiunea de a predestina și rezultatul ei; ceea ce i-ar fi cuiva dinainte hotărât de divinitate, de soartă; ursită, destin, soartă, predestinație. Doctrină potrivit căreia fiecare om ar avea fixat de mai înainte destinul său de către divinitate. – V. predestina.
sau
PREDESTINÁRE s. f. 1. acțiunea de a predestina; predestinație. 2. concepție teologică sau filozofică idealistă potrivit căreia destinul omului ar fi fixat de mai înainte de către o forță supranaturală.
mi-am dat seama ca ori nu stii ce inseamna predestinare ori folosesti acest cuvant cu o prea larga dezinvoltura.
Nici acum nu sunt lamurit ce intelegi tu prin predestinare si e departe de mine ipoteza ca diluezi intelesul acestui cuvant in mod intentionat. Motivul? In sec.XXI sa mai crezi in predestinare e de-a dreptul rusinos: asta inseamna ca toate tribunalele din lume functioneaza ilegal din punct de vedere moral-teologic.
Daca ceea ce cred eu prin predestinare este gresit atunci cred ca ar trebui sa cauti un alt cuvant pentru a exprima cat mai real ceea ce crezi.
Iar daca pasajul vechi-testamentar pe care l-ai scos la boxat poate sa arunce o lumina cat de vaga asupra conceptiei tale de pre-destinare sau pre-mantuire, te ascult cu cel mai mare interes.
Nici nu mi-a trecut prin gand - si din pacate, nici prin inima - sa te convertesc. Erai insa atat de convins de mantuirea ta incat am vrut sa inteleg cum ai ajuns la aceasta certitudine.
"5.iar ținta poruncii [aceleia] este iubirea din inimă curată, din conștiință bună și din credință nefățarnică," 1 Timotei 1.
Aici constiinta buna nu este totuna cu convingerea ta ca te vei mantui.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Last edited by Illuminatu; 25.03.2014 at 13:18:36.
|