"
La ce mă gândesc acum?
Mă gândesc la faptul că cele
peste 130.000 de semnături strânse pentru Iulian Capsali* sunt strânse pentru Dumnezeu, pentru Neamul Românesc, pentru familia așa cum a așezat-o Dumnezeu dintru începuturi, pentru viitorul copiilor noștri.
Mă gândesc la faptul că grupuri de ortodocși îndeobște despărțite s-au întâlnit în aceste semnături și au văzut și mărturisit că în unire chiar este putere.
Mă gândesc la faptul că alături de ortodocși au semnat pentru Iulian Capsali și alții, precum unii catolici și chiar atei, oameni care au rezonat, dincolo de deosebirile religioase, cu nevoia de a păstra tradițiile Neamului, de a apăra familia și bunul simț.
Mă gândesc la faptul că Dumnezeu a dat să biruiască o campanie făcută cu mijloace materiale modeste, chiar foarte modeste, în vreme ce unele făcute cu bani mulți au eșuat.
Mă gândesc la faptul că au fost oameni care și-au dăruit rugăciuni și lacrimi, ore din viață, puterea trupului - destul de slăbită în vremea postului - și ce au mai putut, pentru ca o mărturie românească și ortodoxă să răsune în Parlamentul U.E.
Mă gândesc la preoții și ierarhii, la muncitorii și țăranii (sau fermierii, dacă doriți), la profesorii și inginerii, la medicii și TOȚI ceilalți, mulți, care s-au întâlnit în dorința de a face să se audă glasul Ortodoxiei, glasul Neamului Românesc.
Mă gândesc la faptul că șansele de a intra în Parlamentul U.E. sunt de acum foarte mari pentru cel care de acum chiar este reprezentantul Ortodoxiei românești și al familiei ortodoxe.
Mă gândesc la faptul că Iulian Capsali va avea o misiune FOARTE grea și că, probabil, mulți dintre cei de aici - și mai ales dintre cei care au chibițat la toată această lucrare - i-o vor face și mai grea.
Mă gândesc la faptul că Iulian Capsali va trebui să lucreze împreună cu Petre Costea și cu toți ceilalți care vor să apere familia în Parlamentul U.E. și că această firească și necesară colaborare îi va face pe câțiva - câțiva, dar foarte vocali - să se supere fără rost.
Mă gândesc la faptul că Iulian Capsali va trebui să dea mărturie și singur atunci când va veni vremea să apere în Parlamentul U.E. Ortodoxia și că va trebui să treacă peste durerea de a vedea că vorbește în pustiu. Va trebui să își aducă aminte atunci că orice mărturie este de folos și nu se pierde nici când pare că nu are ecou.
Mă gândesc la faptul că suntem la începutul unei noi ere, în care, în sfârșit, Românii încep să renunțe la teorii politice de colț de stradă sau de cafenea "deșteaptă" și să treacă la acțiune.
Mă gândesc la felul în care politicienii vor primi această lecție și vor începe să cocheteze cu Ortodoxia. Și la faptul că poate, prin mila lui Dumnezeu, unii dintre ei poate chiar vor găsi drumul către Dumnezeu.
Sunt multe la care să ne gândim acum.
Dar, mai presus de toate, la faptul că, iată, zeci și sute de mii de oameni duc mai departe lupta sfinților din prigoanele comuniste, lupta eroilor din Rezistența anticomunistă, lupta haiducilor din toate vremurile, lupta răsculaților din 1888 sau 1907, a eroilor și sfinților români din toate timpurile. Nici comunismul, nici consumerismul nu ne-au învins! Suntem aici, lucrăm, luptăm, ducem steagul mai departe!
"Atunci când inima ta cântă,
Ce-ți pasă de un braț înfrânt,
Ce-ți pasă-n colb de-o spadă frântă,
Când te înalți cu-n steag mai sfânt?"
(Radu Gyr)
Pr. Mihai-Andrei Aldea
Regizorul Iulian Capsali despre Sfintii inchisorilor (Facultatea de Drept, 2014.02.18):
http://www.youtube.com/watch?v=zptvf6SAClE