Subiect: cuvinte de folos
View Single Post
Vechi 28.03.2014, 09:46:59
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Cuvânt din Pateric despre cum este sufletul omului

Într-o cetate era o femeie frumoasă care avea mulți ibovnici; venind la ea un boier, i-a zis: „promite-mi că îmi vei fi fidelă și eu te voi lua de soție”. Iar ea a promis. Așa că boierul a dus-o la conacul lui. Iar ibovnicii ei căutând-o ziceau: „cutare boier a luat-o la casa lui. Dacă vom merge la ușa lui și va afla, ne va pedepsi; deci haideți pe după casă să-i fluierăm ei iar ea, cunoscând glasul fluierăturii, se va pogorî la noi; astfel noi vom fi nevinovați…” Însă ea auzind fluieratura și-a astupat urechile și s-a încuiat în cămara cea mai dinăuntru a casei.

Femeia păcătoasă este sufletul; ibovnicii ei sunt patimile iar boierul este Hristos; casa cea mai dinăuntru este lăcașul cel veșnic, iar cei ce îi fluieră ei sunt viclenii draci. Neascultându-i, omul înțelept aleargă către Domnul.

Sursa: Patericul egiptean, Avva Ioan Colov

http://sfantulmunteathos.wordpress.com/
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote