View Single Post
Vechi 02.04.2014, 15:52:24
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Le oferă celui care are cu adevărat nevoie de el.
Hai să vedem ce nu e util din ceea ce îți oferă un smartphone? Vorbesc de utilități și nu de jocuri sau rețele de socializare, deși WhatsApp, de exemplu, este cât se poate de util. Nu ai nevoie de GPS, păi nu te obligă nimeni să-ți iei telefon cu GPS, poți opta pentru unul fără. La fel și cu celelalte, dar dacă tu nu ai nevoie, asta nu înseamnă că alții nu ar avea.

Și ce e mai benefic ca și timp și consum de energie, să deschizi calculatorul la birou sau acasă pentru a citi un mail sau să-ți deschizi telefonul în drum spre casă în metrou sau așteptând undeva la o coadă?

Citat:
TELEFONUL ăla de 150 de lei nu e nici o tragedie să-l înlocuiești.
Și dacă tot e păcat să ai smartphone, de ce nu e păcat să ai un telefon de 150 ron, iar banii respectivi să-i dai unui sărac?
Adică e păcat numai ceea ce eu nu fac, ceea ce fac eu are justificare.

Citat:
Dar și un astfel de om poate să aleagă un aparat ieftin pe care să citească mailul în călătoriile de afaceri șamd.
Da, da, hai să ne luăm telefoane ieftine, dar cu condiția să semnalizăm să știe tot poporul cât suntem de ”smeriți” și dacă se poate să știe tot forumul.

Citat:
Ți s-a arătat că nu au aceeași calitate ca obiectele separate.
Nu era în dicuție calitatea, ci dacă e păcat sau nu să ai un smartphone. Și care e problema dacă eu sau alții suntem mulțumiți de calitatea oferită de un smartphone? Aaa, am uitat, e păcat; în schimb, nu e păcat să ai un telefon ieftin și un aparat foto, o cameră de fimat și un GPS și un calculator sau laptop să poți accesa o pagină de internet. Adică ne luăm aparate ieftine, dar dacă se poate, să fie profesionale. Păi tocmai a avea separat aceste aparate ieși mai scump. Și ce-mi trebuie mie DSLR de 2000 ron când poți să-ți iei un Nokia C7 la 650 ron la liber, cu cameră de 8MP, HD, GPS, internet etc. Și sunt convins că cine nu-și permite un telefon de genul acesta se mulțumește cu ce are, nu e musai să facă poze cu aparate semiprofesionale, bineînțeles, dacă și-a cultivat acest duh al mulțumirii cu ceea ce are și i s-a dat. Eu nu am vorbit de un anumit tip de telefon (iphone), ci la modul general am amintit de un smartphone care poate fi util și mai ieftin decât dacă ar fi să-ți iei separat aparat foto, cameră, GPS, telefon. Și cu toate acestea, un telefon îl porți tot timpul la tine și poți surprinde momente unice făcând o înregistrare (audio/video) sau o poză etc. Chiar si într-un pelerinaj, concediu un smartphone e mult mai discret și mai ușor de purtat decât toate paratele amintite mai sus. Îl scoți frumos din buzunar faci o poză/înregistrare și îți vezi de drum.

Se pare că nu l-ai ascultat pe pr Mihoc. Ia vezi ce zice părintele:http://www.youtube.com/watch?v=09r5qdN0_PM (de la minutul 17:20)

Sau pe părintele Calistrat: http://www.youtube.com/watch?v=jZObW1J2CBE

Sau pr. Cleopa: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...2&postcount=18

Ce spun părinții aceștia are vreun sens pentru tine?

Last edited by ovidiu b.; 02.04.2014 at 16:00:40.
Reply With Quote