View Single Post
Vechi 02.04.2014, 22:38:33
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Să nu se tulbure inima voastră, nici să se înfricoșeze (Ioan 14, 27). Copiii mei, să știți că Dumnezeu nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; împreună cu ispitele vine și ajutorul lui Dumnezeu. Hristosul nostru ne spune că dacă ei M-au urât pe Mine, vă vor urî și pe voi (Ioan 15, 18); dacă ei M-au persecutat, M-au batjocorit și M-au lovit, ei vor face aceleași lucruri și cu voi. Dar ei vă vor face toate acestea fiindcă ei nu-L cunosc pe Dumnezeu și „pentru că nu știu ceea ce fac” (Luca 23, 43). Noi, copiii mei, Îl cunoaștem pe Dumnezeu și fiindcă Îl iubim și suntem ai Lui, lumea ne urăște, deoarece nu-L înțelege și nu-L aprobă. Prin urmare, fiți curajoși, copiii mei; noi suntem urmașii Celui Ce a fost răstignit de ei; la fel și noi vom fi răstigniți prin încercări și ispite. Așa precum El a înviat, și noi vom învia și vom fi slăviți împreună cu El în vecii vecilor.
Diavolul a stârnit o furtună, dar aceasta va înceta fiindcă Dumnezeu este Atotputernic și nimic nu se poate întâmpla fără voia Sa dumnezeiască. Dumnezeu este cu noi. Hristos domnește înăuntrul nostru, înăuntrul tuturor celor ce au fost botezați întru Hristos, iar noi nu ne temem. Poate că vom cădea în ispite, dar Eliberatorul nostru este aproape, căci El a spus: „Eu am biruit lumea” (Ioan 16, 33). Prin urmare, și noi vom învinge, chiar dacă marea e dezlănțuită amenințător pentru moment. Nu te teme de nimeni; teme-te de Dumnezeu Care ne poate arunca în focul iadului, dacă nu suntem atenți.

(Comori duhovnicești din Sfântul Munte Athos – Culese din scrisorile și omiliile Avvei Efrem, Editura Bunavestire, 2001, p. 241)