View Single Post
Vechi 03.04.2014, 15:15:00
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Cred că visați fluturași colorați.

Uite ce ne învață Părintelui Cleopa:
„ Când este vorba să-l ajuți pe fratele tău, ajuți pe orice om din lume, e în boală, se îneacă dă-I mâna, e în primejdie ajută-l, dar când este vorba de credință îl urășticăci ei sectarii urăsc adevărul. Hristos a zis: “Eu sunt calea, adevărul și viața!”. Iar în psalmul 138 se spune: “Pe cei ce Te urăsc pe Tine, I-am urât” și zice Psalmul: “Cu ură desăvârșită I-am urât pe ei, căci neprieteni mi s-au făcut mie”. Pentru că ei urăsc adevărul n-avem voie să-I iubim. In privința credinței nu discutăm, îi spui așa: “Mai, eu discut cu tine cel mult odată, de două ori, pe urmă îmi ești păgân și vameș!”
Înțelegeți acum că iubirismele colorate și dulcege nu-și au locul când e vorba de erezie?

Părintele Cleopa ne poruncește așa: îl urăști”.
Pe el, ereticul. Nu doar erezia lui cum încearcă unii să răstălmăcească spre a lor pierzare.

Părintele Cleopa ne poruncește așa: Pentru că ei urăsc adevărul n-avem voie să-i iubim. Nu doar erezia lor nu avem voie s-o iubim. Nu avem voie să-i iubim nici pe ei, ereticii.
Din cate vad tu instigi la un comportament rautacios fata de cei din jur.
La parintele Cleopa veneau tot felul de sectanti care incercau sa il convinga ca au dreptate .Despre ei ne vorbeste parintele Cleopa.
Tu respingi cu brutalitate orice discutie sau pareri ale cuiva care nu vorbeste despre religia lui ci tocmai despre sfintii parinti ortodocsi.
Pentru simplul fapt ca a scris acolo sus ca e protestant.
Dar ideile ecumeniste ale unor ortodocsi de pe aici nu le iei in seama.
Sa stii ca in multi ortodocsi zace cate un ecumenist din cauza ca sunt comozi ,caldicei ,vor ceva care sa le convina ,sa nu ii deranjeze prea mult.
Citesc despre acelasi lucru la mai multi sfinti parinti ,incercand sa vada care are dreptate ,dar mai mult ratacesc.
Tu ai citit si stii cam cu sta cu canoanele dar din pacate practica te omoara.In situatii diferite ne purtam diferit ,nu suntem robotei sa aplicam sabloane.
Si aici nici macar nu e vorba de iubire ci de un comportament bazat pe respect si intelegere.
Reply With Quote