View Single Post
Vechi 03.04.2014, 15:16:36
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Asa intelesesem s eu acu 2 sau 3 pagini mai in spate cand am intrebat de cand Dumnzeu instiga la ura?.... Dar a degenerat discutia destul de mult de-acolo.

Aici pe topicul asta sunt niste idei care se bat cap in cap... Nu pot intelege cum un sfant poate sa sfatuiasca pe cineva sa urasca pe altul pentru ca e eretic. Nu mai bine era de se dadea sfatul sa nu se abata de la credinta adevarata, chiar daca ereticul zice x si y pentru ca... (insiruire e motive; se gasesc multe). Are si Biblia bubele ei, asa cum noi, toti oamenii avem bubele noastre.

unele lucruri suna ceva de genul, mai ales pentru cine chiar nu intelege: "salveaza un om aflat in primejdie, sau de la inec sau *alte primejdii*, dar omoara-l daca afli ca e eretic" Ceva de genu' suna asta: "Când este vorba să-l ajuți pe fratele tău, ajuți pe orice om din lume, e în boală, se îneacă dă-I mâna, e în primejdie ajută-l, dar când este vorba de credință îl urăști..."
Teoretic, in Scriptura scrie sa urasti ereticii, dar scrie si sa ii omori(cel putin in VT stiu 100% ca scrie asa ceva, si nu doar 1 data).
Reply With Quote