View Single Post
Vechi 04.04.2014, 08:51:05
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
pt.Corinusha:
Noi nu avem ce cauta la adunarile lor nici in casele lor sa mergem ,ceea ce mi se pare justificat.Nici un folos nu capeti din asta.Dar parintele spune asa (sa ii uram) pt ca ei nu stau cuminti in banca lor ci incearca sa ne converteasca.Si ceea ce e mai grav ,pe cei mai slabi in credinta chiar reusesc sa ii traga dupa ei.

Ca nu avem ce face la adunarile lor e una, dar sa nu mergem in casele lor e deja altceva. Poate ca omul ala imi e prieten. De ce nu m-as duce la el acasa, de exemplu, la o discutie (care nu va fi despre credinta si confesiune). Traba e ca nu toti sectarii vor sa ne converteasca; majoritatea pe care ii cunosc eu, te lasa in pace sa crezi ce vrei. A venit o singura data vorba despe credinta lor, au inercat sa imi explice una, alta si sa faca aluzii despre convertire, am spus ca nu ma intereseaza si sa nu mai deschida subiectul asta si s-au conformat; au trecut ani de zile in unele cazuri si nu s-a mai adus vorba de convertire deloc.

Da, stiu si din astia care ar face orice sa te converteasca; cu aia chiar nu ai e discuta, ca o tin una si buna cu a lor si orice alt subiect ai aduce in discutie, ei ajung tot la credinta lor si la convertire.
In concluzie, nu se poate generaliza... asa cum sunt ortodocsi si ortodocsi, asa sunt si sectari si sectari; oamenii sunt diferiti.
Si cum am zis, atata timp cat au bun simt si nu vor sa iti bage credinta lor pe gat, eu zic ca e super ok sa fi prieten cu un asemenea om. Si pe forum au fost sectari cu bun simt (putini, dar au fost, si inca mai sunt - si mai putini-)
Reply With Quote