Citat:
În prealabil postat de antiecumenism
-nu-i balacarim ci doar aratam ca sunt departe de intelegerea ortodoxa,de sfinti,de Invatatura Bisericii
-intr-un interviu dat poetului Robert Serban Plesu zice: „Mi se pare ca si textele scripturale ne îndeamna sa credem acest lucru; daca se vorbeste de îngeri ai Persiei sau ai grecilor, care nu erau crestini, e greu de crezut ca îngerii sunt specializati doar pe crestinism. As îndrazni sa spun un lucru care la prima vedere pare riscant, dar, daca ne gândim mai bine, o sa vedem ca e destul de cuviincios: Dumnezeu însusi nu e crestin!
-ortodocsii pot sa devieze de la dreapta credinta,sa rataceasca daca tin cont de ideile lui Plesu,de sincretism,ecumenism si alte idei "de cultura",asa ca bine a facut Sorin Dumitrescu ca a scris acel articol despre "ingerii lui Plesu",tocmai ca sa arate diferenta intre ingerii lui Plesu si ingerii Bisericii,dintre teologia ortodoxa si propria gandire plesiana.
|
Spre deosebire de tine, eu știu în ce împrejurări a scris Sorin Dumitrescu textul pe care l-ai lăbărțat pe acest topic și te asigur că în niciun caz n-a făcut-o să-l discrediteze pe Pleșu.
Atașez un document cu articolul maestrului Sorin Dumitrescu și replica lui Andrei Pleșu.