Subiect: Orori sfinte
View Single Post
Vechi 07.01.2008, 23:15:38
sisu sisu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2007
Locație: Montreal, Canada
Religia: Alta confesiune
Implicit

Abell,
"Sunteti crestin pentru ca-L urmati pe Hristos chiar daca nu e Dumnezeu, cum impacati acesta cu porunca " Exod 20:3 Sa nu ai alti dumnezei in afara de Mine... Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul, Dumnezeul tau, Sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pâna la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc,
Daca urmati pe cineva care nu este Dumnezeu, sunteti idolatru si cade-ti sub incidenta acestei porunci."

O mica corectie, textul zice "zelos" si nu "gelos", dar asta nu schimba prea mult sensul.
Asa este Abell, multumesc ca imi intaresti afirmatiile, si anume ca noi martorii nu credem decit intr-un singur Dumnezeu (Iehova,Yahve, Jehova,Alah,Brahma sau whatever).POti sa-i spui si simplu Dumnezeu sau Domnul, dar sa crezi in El in Unicul)
A urma pe Isus nu inseamna idolatrie.Cei care l-au urmat pe Noe sau pe Lot, au fost idolatrii ?
Ei au transmis mesajul lui Dumnezeu.
Idolatrie inseamna sa te inchini altcuiva sau sa faci chip cioplit (statui, picturi, icoane,etc) si sa te inchini lor.
Oricum fiecar edupa intelegerea lui...

Joh 14:6 Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.

Mat 5:45 Ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele și peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți.

Mat 26:39 Și mergând puțin mai înainte, a căzut cu fața la pământ, rugându-Se și zicând: Părintele Meu, de este cu putință, treacă de la Mine paharul acesta! Însă nu precum voiesc Eu, ci precum Tu voiești.

Joh 5:30 Eu nu pot să fac de la Mine nimic; precum aud, judec; dar judecata Mea este dreaptă, pentru că nu caut la voia Mea, ci voia Celui care M-a trimis.

Joh 6:44 Nimeni nu poate să vină la Mine, dacă nu-l va trage Tatăl, Care M-a trimis, și Eu îl voi învia în ziua de apoi.

Joh 6:65 Și zicea: De aceea am spus vouă că nimeni nu poate să vină la Mine, dacă nu-i este dat de la Tatăl.

Joh 7:17 De vrea cineva să facă voia Lui, va cunoaște despre învățătura aceasta dacă este de la Dumnezeu sau dacă Eu vorbesc de la Mine Însumi.

Joh 8:26 Multe am de spus despre voi și de judecat. Dar Cel ce M-a trimis pe Mine adevărat este, și cele ce am auzit de la El, Eu acestea le grăiesc în lume.

Joh 8:28 Deci le-a zis Iisus: Când veți înălța pe Fiul Omului, atunci veți cunoaște că Eu sunt și că de la Mine însumi nu fac nimic, ci precum M-a învățat Tatăl, așa vorbesc.

etc...
Reply With Quote