View Single Post
Vechi 09.04.2014, 11:47:43
Mandea77 Mandea77 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.12.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Corinusha, psihologii cred ca exista suflet si daca da, care este relatia dintre corp, duh si suflet din perspectiva psihologilor ? Am sa te rog sa ne spui nu ce crezi tu despre ce cred psihologii, ci sa faci referire cu citat, autor, carte, link ... care sa poata fi verificat.

O intrebare retorica: dracul sau Dumnezeu alimenteaza gandurile de sinucidere, sau altfel spus, aceste ganduri sunt pentru salvarea sufletului sau pentru coborarea lui pe veci in iad ?

Faptul ca un preot ortodox este pasionat sau nu de psihologie, croitorie sau bucatarie, nu este o caracteristica determinanta in evaluarea acestuia ca preot, aceste preocupari tin de pasiunile sale civile si nu de o regula sau o traditie ortodoxa.

Este o realitate ca exista traume, exista depresie, exista frustrari, exista tot felul de boli care la un moment dat pot coplesii sufletul unui om si este adevarat ca un psiholog, un psihiatru, un psihanalist, pot gasi solutii pe termen scurt la unele probleme, la fel cum un medic poate gasii remedii la anumite boli trupesti, nimeni nu neaga asta. Doar ca deosebirea dintre diversele abordari medicale si abordarea ortodoxa este una fundamentala, primii trateaza corpul (muritor) iar unii preoti (cu har) trateaza sufletul (nemuritor).
Reply With Quote