View Single Post
Vechi 09.04.2014, 15:41:26
Mandea77 Mandea77 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.12.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
1. Daca e sa zic ceva, zic ce cred eu despre suflet si relatia dintre trup si suflet pentru ca si eu sunt psiholog (voluntar, dar psiholog).
Corinusha, fiecare e filosof sau psiholog in felul lui si prin schimbul de idei avut cu alte persoane isi poate verifica sau consolida proriile credinte. Doar ca atunci cand cineva incepe sa se creada mai "destept" decat Sfintii Parinti, plecand de la supozitia gresita ca ei nu aveau telefoane, internet si televizor, mergeau cu caruta si coceau painea la soare,... se afla intr-o mare eroare nu doar de logica ci si de raportare la Dumnezeu.

Din pacate pentru tine, ai facut degeaba (ai facut?) psihologia, poate poti spune ca ai citit cateva articole de psihologie, ca altceva nu cred ca ai citit, deoarece habar nu ai care este conceptia psihanalizei despre cum este vazut omul (sinele, eul si supraeul) si de faptul ca psihologii nu cred in existenta sufletului si cu atat mai putin a duhului.

Faptul ca in particular, ca persoana, sunt si psihologi ortodocsi sau medici credinciosi in Dumnezeu, acest fapt nu demonstreaza care este viziunea stiintifica a acelei ramuri medicale (psihologie) despre "suflet" ci ca si in cazul tau, este doar o viziune particulara si total opusa stiintei.

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Gresesti, un psiholog, psihanalist sa psihiatru pot gasi solutii chiar pe termen lung in afectiunile psihice. Preotul poate gasi solutii pe termen scurt sau chiar deloc in anumite afectiuni.
Faptul ca sunt unele persoane care amesteca invatatura ortodoxa cu psihologia, cu filosofia budista, cu tantra, cu corpul eteric, cu energiile, etc si au impresia ca daca fac acest lucru sunt mai cultivate sau mai interesante (vezi Oreste), din pacate pentru ei, acest mod de adordare defineste niste persoane instabile psihic si fara repere concrete in lumea reala.

Majoritatea cazurilor de sinucidere provin de la aceste tipuri de persoane inadaptabile, care nu pot avea prieteni, care sunt intr-un conflict permanent cu societatea si se cred niste victime ale sistemului, iar de multe ori, asistam cum disperati posteaza diverse abjectii pe acest forum, fiind suparati in general pe logica, bun simt sau pe orice incercare de dialog civilizat. Dupa cum poate ati observat deja, aceste caricaturi umane, sunt in general agramate, folosesc prescurtari, si de obicei transmit propriile lor angoase si nu idei, ei nu de dialog au nevoie, ci de un loc in care sa-si verse o parte din veninul care le intuneca permanent vederea.

Corinusha, daca tu crezi ca un preot ortodox ajutat de Sfantul Duh nu poate gasi solutii (pe termen lung) la anumite afectiuni medicale (psihice?) probabil ai o viziune profund gresita despre ideea de Dumnezeu Treimic si rolul activ al acestuia in creatie.

Last edited by Mandea77; 09.04.2014 at 16:02:47.
Reply With Quote