Subiect: LEGIONARI?
View Single Post
Vechi 10.04.2014, 10:57:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
In primul rand vreau sa zic ca eu sunt simpatizant legionar. Si de ce?Pentru ca Parintele Arsenie Papacioc ,Parintele Iustin arvu,etc au fost legionari si au suferit in puscariile comuniste pt ca si-au marturisit credinta in Dumnezeu.In temnitele comuniste au fost numerosi martiri legionari care L-au marturisit pe Hristos si care au fost batuti ,schinjuiti si chiar omorati pt credinta ortodoxa si neamul romanesc.
Lasa aburelile astea, Miscarea Legionara a fost o miscare politica, nu una religioasa.
Par. Arsenie o fi avut treaba cu M.L. dar nu prea cred ca a fost bucuros cu asta cand a vazut cu ce se maninca de fapt.

Iar in ceea ce il priveste pe par. Iustin, au avut unii grija sa-l faca si la batranete mandrete de legionar, cu pistolul in mana, gata sa execute tradatorii de neam.

Citat:
Corneliu Zelea Codreanu care a fost intemeietorul miscarii legionare,alaturi de alti legionari a vrut sa faca o Romanie crestina, o romanie care sa lupte impotriva comunismului si a francmasoneriei care era si este condusa in cea mai mare parte de evrei.
Bunele intentiil, singure, s-au dovedit din pacate, ca de obicei, insuficiente.

Citat:
Din aceasta cauza Codreanu a fost omorat si miscarea legionara desfiintata,iar legionarii au suferit in temnitele comuniste.
Nu, a fost omorat pentru ca la randul lui a protejat asasinate conduse de membri ai M.L, unele chiar absurde, salbatice si fara sens (ziristul Mihai Stelescu, ciopartit cu topoarele pe patul de spital).

Ca si restul M.L, care desi ii dadeau cu crestinismul si ortodoxia, n-au auzit se pare de vorba "Cine scoate sabia, de sabie va pieri".
Parafrazand, "cine asasineaza, de asasinat va pieri".

Si s-a implinit la litera.

Sigur ca avem de invatat din Miscarea Legionara, dar cred ca cel mai mult cum sa nu esuezi dramatic dupa ce ai avut totusi un succes notabil prin a te face remarcat, aduna capital politic, oameni deosebiti, etc.

Last edited by AlinB; 10.04.2014 at 11:04:49.
Reply With Quote