Simona, ai adresat intrebarea pe un forum crestin-ortodox si sunt sigura ca raspunsul il stiai deja: sexul inainte de casatorie (chiar si daca te casatoresti cu persoana respectiva ulterior) este considerat un pacat. Scurt, fara nici un fel de exceptii, scuze, explicatii... Am inteles ca esti credincioasa deci daca vrei sa faci acest lucru trebuie sa il asumi ca un pacat grav.
Daca intrebi din punct de vedere umanist + fiziologic, lucrurile stau putin altfel. Fiecare percepe prima experienta sexuala in alt fel. Avand in vedere ca probabil tu ai face-o cu constiinta incarcata de faptul ca pacatuiesti si oarecum "santajata" emotional sa faci ceva ce nu vrei cu adevarat, cum crezi ca va fi experienta asta pentru tine?
Eu m-am simtit intr-adevar mai apropiata emotional de baietii cu care am avut relatii intime (nu iti imagina ca au fost 100, dar folosesc pluralul fiindca au fost mai mult de unul) si relatia de cuplu a fost imbunatatita dupa asta intr-o anumita masura. Dar eu mi-am decis singura debutul vietii sexual, fara sa fiu presata de nimeni si in plus nici constiinta nu am avut-o incarcata dupa, deci in mod clar situatia e diferita.
In priviinta vremurilor bune de altadata cand mirii erau cel mai adesea virgini eu cred ca trebuie sa luam in considerare si faptul ca pe atunci in momentul nuntii fata avea cam 16-17 ani si mirele cu 2-3 ani mai mult. E mai usor sa fii abstinent pana la 17-18 ani decat pana la 25-26 (casatoria are loc dupa ce cei doi si-au terminat studiile, s-au angajat, si-au securizat o pozitie mai bine platita, etc).