Citat:
În prealabil postat de stefan florin
prost informat esti tu amice. Chiar la procesul intentat maresalului Antonescu de noua guvernare comunista, Iuliu Maniu chemat ca martor, a afirmat ca multi legionari au trecut si s-au inscris in partidul comunist. De aici a aparut afirmatia: Capitane nu fi trist, garda merge inainte prin partidul comunist! Pentru unul care are afinitati legionare, speram sa fi mai informat.
ps: spuneai ca Zelea Codreanu te impresiona numai daca il vedeai. La fel se spunea si despre Hitler. Hitler a reusit sa impresioneze o intreaga tara (Germania) si nu numai. Despre Zelea Codreanu nu poti sa spui acest lucru, nu a impresionat intreaga Romanie. Se poate spune ca Hitler a fost un om deosebit? Nu uita un lucru amice: APARENTELE INSEALA! Daca a fost un om deosebit Zelea Codreanu, nu stiu, nu am fost contemporan cu el
|
Si Hitler si ZC au facut cariera pe acelasi gen de discurs, antisemit, anticomunist.
Degeaba incearca sa o dea la intors neo-legionarii, ca stai sa vezi ca nu e vorba de orice evrei, bla bla, ca discursul era clar antisemit, si destul de indoielnic, ca atunci cand cultivi genul asta de ura impotriva unei intregi rase sa nu dea aceleasi rezultate care l-a dat antisemistismul lu Hitler.
Si sa nu zica cineva ca asasinatul politic nu statea in firea legionarului, pentru ca au facut un cult din asta, i-au ridicat imnuri, etc.si cand ii indoctrinezi si ca un
ipocrit sustii ca jidanul e vinovat pentru toate relele tarii, nu desfranarea si necredinta romanului, e clar unde se ajunge.
Asa ca degeaba incearca unii sa mai salveze ceva aparente, ca asa ceva e posibil doar pentru naivii care nu stiu mai deloc istorie.
Si nu e nevoie sa ajungem la controverse gen asasinarea lui Iorga, pentru ca sunt alte asasinate, a lui Duca, Stelescu, facute sub Zelea Codreanu, nu doar ne-condamnate, ci chiar imbratisate de M.L. iar autorii lor ridicati la rang de mari eroi cand de fapt prin ei s-a dat lovitura de gratie M.L.