Citat:
Īn prealabil postat de mirelat
Anca, voi acolo in Suedia mergeti la biserica? prelegerile tale ex-cathedra ma fac sa cred ca nu prea, dar tii neparat sa traiesti a la carte.
|
Esti nostima, Mirela. Nu numai ca mergem la biserica, ce-i drept doar o data pe luna, dar rugaciunea zilnica nu-mi lipseste. Mai citim si carti, iar invataturile le aplicam in viata de zi cu zi. Sfintii Parinti sunt invatatori intelepti, dar si Patricul e foarte bun. Ar fi bine sa traim intocmai dupa carte, dar inca nu am ajuns atat de departe. Totusi aplicam ce e mai usor, si anume a da un ban pentru cel care are stringenta nevoie. Am inceput chiar sa ma las pe mine mai la urma, pentru a putea face fata necesitatilor altora. Deci, o poseta sau o pereche de pantofi cu captuseala de piele mai putin, si poti ajuta un frate din lume. Cum altfel crezi ca poti ajunge in rai? Cele citite nu trebuie sa fie doar literatura ci sa-I aratam lui Dumnezeu ca si facem din cele citite.
Eu nu tin prelegeri, ci vorbesc de ceea ce fac eu cu adevarat. La ce mi-ar folosi sa teoretizez, iar in practica sa fiu o egoista fara seaman? Si sarcastica, pe deasupra.
Vom fi judecati nu numai pentru fapte, pe care am fi putut sa le facem si nu le-am facut, ci si pentru orice cuvant irosit de pomana.
Iar vizitele mele in Romania le folosesc pentru a merge la duhovnic si la manastiri si pentru a-mi cumpara literatura religioasa, cu care sa-mi incant sufletul pana la noua calatorie in patrie.
Dragostea de aproapele nu trebuie sa fie teorie, ci practica.