View Single Post
Vechi 08.01.2008, 16:55:16
StoicaFlorina's Avatar
StoicaFlorina StoicaFlorina is offline
Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Implicit

uite ce am gasit pe un alt site ortodox.

Biserica a condamnat nu numai astrologia, ci toate formele de ghicire a viitorului. Nimeni in afara de Dumnezeu nu poate sti viitorul. Atunci cum se face ca in atatea cazuri premonitiile s-au adeverit? Cum despre asasinarea lui Kennedy, de exemplu, au mai stiut si altii in afara de Dumnezeu?

Raspunsul pe care il da Biserica este simplu: toate "profetiile" facute prin mediumi, toate cazurile in care viitorul a coincis cu ceea ce se ghicise mai inainte prin diferite metode, nu sunt altceva decat iscusite lucrari ale amagitorului. Este adevarat ca Biserica poate sa para, si de aceasta data, supusa unor conceptii retrograde. Dar, ca in cazul fiecarei rataciri de natura spirituala, trebuie repetat ca a alege calea mantuirii nu inseamna doar a accepta ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu venit in lume pentru mantuirea oamenilor; inseamna a accepta si ca drumul spre Împaratie presupune purtarea crucii, nu te afli pe acest drum daca nu crezi ca invataturile Bisericii sunt adevarate.

Raspunsul pe care il da Biserica in problema prevederii viitorului nu este un raspuns pripit, ci este un raspuns cu radacini adanc infipte in Sfanta Traditie. Întreaga Traditie afirma ca, desi diavolul nu cunoaste viitorul, poate sa insufle oamenilor anumite "profetii", dintre care unele se implinesc. La prima vedere aceasta afirmatie ar avea aceeasi valoare ca aceasta: "desi paharul era gol, am baut pana m-am saturat" . Logica pare sa excluda ca ambele afirmatii pot fi simultan valabile.
Reply With Quote