Citat:
În prealabil postat de Mandea77
AlinB, poate ne spui si care este modul in care "lucreaza" psihologia, ca vad ca te pricepi.
Probabil ca ai cam pierdut ideea pe drum, ti-o reamintesc, logica este urmatoarea: psihologia ca stiinta nu crede ca omul are suflet sau altfel spus considera ca omul, la fel ca o masina complexa, atunci cand se strica trebuie reparat prin echilibrare chimica moleculara.
|
Ca sa vezi.
Si medicina cam la fel face si merge destul de bine.
Ma rog, corectie: psihologia nu are treaba cu "echilibrarea chimica moleculara".
Probabil faci o patetica confuzie cu psihiatria care mai baga in ecuatie ceva chimie sau preponderent chimie.
Psihologia se bazeaza pe niste observatii simple, cum ar fi aceea ca nu poti sa te complaci intr-o situatie
Citat:
Referitor la stiinta, sa nu uitam ca ea are la baza acele "axiome" nedemonstrabile fara de care orice constructie logica isi pierde sensul.
|
Ca de exemplu?
Citat:
Stiinta nu a demonstrat ca sufletul sau Dumnezeu nu exista si nici ca Universul si viata ar fi rezultat in urma unui accident chimic intr-un spatiu cu 11 dimensiuni.
|
Nu, dar a demonstrat de ex. ca nu e nevoie sa vorbesti despre suflet ca sa calculezi ecuatia acceleratiei gravitationale.
Sau rezistenta materialelor sau sa intelegi functionarea rinichiului si multe alte lucruri pe care se bazeaza in viata de zi cu zi, tehnologia, medicina si chiar o anumita zona din psihologie.
"accident chimic" - esti sigur ca stapanesti notiunile astea?
Citat:
Ha, ha, ha ... ce ironia subtila, n-am ce zice.
|
Deloc, cand folosesti un argument, trebuie sa incerci sa-l explorezi din mai multe perspective altfel poti sa te ironizezi singur, ceea ce ai si facut de altfel, eu doar te-am ajutat sa vezi asta. :)