View Single Post
Vechi 21.04.2014, 00:40:34
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Post negru inseamna sa nu mananci si sa nu bei nimic cel putin o zi intreaga, deci fara apa.
Postul cu apă e fratele mai mic al postului negru. Postul negru e cel total sau absolut, fără nimic de băut sau de mîncat. Forma severă presupune încetarea contactului cu apa și, îndrăznesc să adaug, dacă e posibil și cu mirosurile plăcute sau neplăcute. Experții recomandă să fie ținut în zone de munte sau oriunde poluarea este minimă și să fie precedat de o serie de sesiuni cu apă pe motiv că detoxifierea este mult prea bruscă pentru un organism plin de otrăvuri.

Ambele forme de post au în comun faptul că digestia este oprită și corpul declanșează o serie de mecanisme absolut naturale de detoxifiere, reparare și regenerare. E valabil și pentru animale.

Toate celelalte forme de ”post” sînd de fapt niște diete mai mult sau mai puțin aspre, inclusiv postul creștin ortodox. Totuși Sfinții au rînduit cîteva zile de post negru pe an care, dacă ar fi respectate, ne-ar aduce beneficii enorme la capitolul sănătate. Cu toate astea, există cîteva categorii de oameni care nu au voie să practice postul cu sau fără apă.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 21.04.2014 at 00:43:09.
Reply With Quote